Telefón Nokia 6300 4G vyniká veľkým displejom s uhlopriečkou 2,4″ a rozlíšením 320 × 240 px, podporou technológie 4G a ovládaním cez tlačidlá. Tie sú vďaka rozmerom telefónu dostatočne veľké, aby ste ich nestlačili jedným prstom naraz 4. To sa vám na maličkých Nokiách 1xx môže stať.

Dizajnovo vychádza zo svojho predchodcu, teraz má ale operačný systém KaiOS. To pre vás znamená možnosť nainštalovať si dodatočné aplikácie podobne ako na smartfónoch. Avšak stále pri zachovaní jednoduchého ovládania. Je jasné, že Nokie už majú iný systém ako kedysi, ale KaiOS je najviac podobný princípom ovládania a jednoduchosti.

Základom je WhatsApp, Facebook a podpora YouTube a z technického hľadiska tu nechýba VGA fotoaparát či pripojenie na Wi-Fi alebo Bluetooth 4.0. Je tu priestor na dve SIM karty a 4 GB úložisko sa dá rozšíriť o 32 GB pamäťovú kartu. Nabíjanie je cez microUSB a batéria s kapacitou 1500 mAh vydrží niekoľko dní v pohotovostnom režime. V závislosti na využití dát a Wi-Fi získavate telefón, ktorý netreba nabíjať každý druhý deň. Využíva moderný procesor Snapdragon 210 zameraný na úsporu energie a poskytnutie dostatočného výkonu.

Cena: 65 €

Zapožičal: Nokia

Značky: