Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Máte niekoľko pôžičiek a rozmýšľate, kde a ako okresať výdavky? Pomôcť môže napríklad refinancovanie do jedného úveru, vďaka čomu sa dá ušetriť na mesačnej splátke.

Refinancovanie sa oplatí

Čo je to refinancovanie? Je to prefinancovanie už existujúcich úverov, teda ak človek spláca viacero úverov, môže ich spojiť do jedného. V ČSOB môže klient takto refinancovať spotrebné úvery, povolené prečerpanie alebo peniaze čerpané prostredníctvom kreditnej karty. Možné je refinancovať aj splátkové karty a úvery z nebankových spoločností či lízing.

Ako to funguje v praxi?

Človek  požiada o nový úver a priamo z nového úveru sa mu splatia jeho existujúce dlhy. Klient môže požiadať o úver vo výške svojich existujúcich dlhov a tak si znížiť mesačné výdavky, alebo si navýšiť úver a pri rovnakej splátke získať peniaze navyše. Splácaním jedného úveru si klient zjednoduší svoj rodinný rozpočet, pretože získa lepší prehľad vo svojich financiách, keďže následne spláca len jednu splátku.

Refinancovať sa oplatí teraz

ČSOB ponúka výhodné podmienky na refinancovanie. Ak klient požiada o refinancovanie úverov do konca roka, jeho priemerná úroková sadzba sa zníži minimálne o 2%. Do 31.12. 2015 sa okrem toho neplatí poplatok za spracovanie úveru. Klienti, ktorí majú v ČSOB bežný účet a aktívne ho využívajú, získajú ešte výhodnejšiu úrokovú sadzbu.

Modelový príklad:

Klient spláca 2 úvery:

 1 úver2.úver
Pôvodná výška500010000
Úroková sadzba10,9%12,9%
Splátka95181
Zostáva dosplácať (približne)44005600

Nový úver

 Nový úver
Výška úveru10000
Úroková sadzba9,9 %
Splátka212
Mesačná úspora64

Značky: