Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V stánku bude mať premiéru tlačiareň Epson SurePress L-4733AW spolu s tlačiarňou ColorWorks CW-C4000 s cloudovou technológiou Loftware, ktorá umožňuje tlač farebných štítkov podľa potreby a robot Epson, ktorý predvedie automatické označovanie. 

Spoločnosť Epson predstaví na veľtrhu Labelexpo v Bruseli v dňoch 11. až 14. septembra 2023 svoj nedávno rozšírený rad tlačiarní štítkov SurePress. Je to prvýkrát, čo sa tlačiareň L-4733AW — zásadné vylepšenie radu SurePress 4000 — objaví na veľtrhu v Európe. Predstaví sa spolu s tlačiarňou SurePress L-6534VW, ktorá je k dispozícii v prevedení CMYK  s bielym atramentom a oranžovým atramentom alebo in-line technológiou digitálneho laku.

Tlačiareň SurePress L-4733AW na tlač štítkov v menšom množstve, ktorá nadväzuje na úspech svojho špičkového predchodcu v odbore, ponúka kombináciu kvality, konzistencie, opakovateľnej presnosti a vyššej rýchlosti tlače. Používa novo vylepšenú sadu atramentov Epson AQ4 — CMYK so zelenou, oranžovou a bielou farbou —  poskytuje širší farebný priestor a presnú farebnú zhodu na väčšej škále tlačových materiálov. Ponúka zjednodušené, automatizované funkcie údržby, ktoré sú navrhnuté tak, aby maximalizovali dobu prevádzkyschopnosti s minimálnym zásahom obsluhy. To znamená rýchlejší, efektívnejší a spoľahlivejší pracovný postup a kratšiu dobu prevádzky.

Tlačiareň SurePress L-6534VW bude predstavená aj v kombinácii s kompaktným všestranným inline finišerom štítkov GM DC330 Mini. Tlačiareň SurePress L-6534VW je skonštruovaná na optimalizáciu produktivity a poskytuje rýchlosť tlače až 50 metrov za minútu pre veľkoobjemovú produkciu. Možnosť inline dokončovania ponúka kompletné komplexné a vysoko kvalitné riešenie, ktoré pri väčších objemoch výrazne skracuje celkovú dobu výroby.

Na veľtrhu Labelexpo budú mať premiéru tiež nové tlačiarne štítkov ColorWorks spoločnosti Epson s podporou cloudu. Stalo sa tak po oznámení partnerstva medzi spoločnosťami Epson a Loftware, najväčším svetovým poskytovateľom cloudovej podnikovej tlače štítkov a správy výtvarných diel.

Tlačiarne ColorWorks s podporou cloudu, ktoré sa pripájajú k podnikovým systémom na rôznych miestach, uspokojujú rastúci dopyt po vysoko produktívnych riešeniach tlače farebných štítkov v chemickom, farmaceutickom, elektronickom, automobilovom, leteckom a maloobchodnom odvetví.

Spoločnosť Epson predstaví inovatívnu aplikáciu automatickej tlače štítkov pomocou dvoch tlačiarní ColorWorks, chytrej kamery a robota Epson. Predstavuje aplikáciu pre zdravotníctvo, kde je vyžadovaná tlač štítkov na zákazku pre rôzne veľkosti obalov na lieky. Automatizovaný proces eliminuje ľudskú manipuláciu, ktorá je pri niektorých liekoch nevyhnutná a tiež prípadné ľudské chyby pri označovaní.

Medzi ďalšie zaujímavosti v stánku patrí ukážka nového prototypu tlačiarne RFID spoločnosti Epson. Tlačiareň ako prvá svojho druhu vyrába farebné štítky RFID podľa potreby, ktoré majú oproti čiernobielym štítkom značné výhody, napríklad ľahké rozlíšenie produktov a možnosť zreteľného zvýraznenia informácií.

Marc Tinkler, Head of Product Marketing, Commercial & Industrial, v spoločnosti Epson Europe, uviedol: „Mnoho tlačiarní štítkov SurePress spoločnosti Epson je celosvetovo známych svojou kvalitou, spoľahlivosťou a všestrannosťou. Sme radi, že sa vraciame na veľtrh Labelexpo a osobne môžeme predviesť našu novú tlačiareň L-4733AW. Neustále vyvíjame naše technológie a táto významná modernizácia radu SurePress 4000 je dôkazom nášho neochvejného záväzku voči rastúcim potrebám našich zákazníkov.“

Ďalšie informácie:

SurePress L-4733A/AW

Tlačiareň SurePress L-4733A/AW je významným vylepšením radu 4000. Rad 4000 je všeobecne uznávaný pre vysokú úroveň kvality a spoľahlivosti. Je jedinečný tým, že používa atrament na vodnej báze, ktorý môže tlačiť ako na papier, tak na filmové materiály. Pri tlačiarni SurePress L-4733A/AW bol vylepšený systém atramentov AQ, ktorý ponúka lepšiu zmáčavosť, čo prináša niekoľko výhod, napríklad lepšiu kvalitu obrazu a stálosť farieb. To umožňuje spracovateľom štítkov a komerčným tlačiarňam dosiahnuť vyššiu produktivitu a spoľahlivý výkon na väčšej škále tlačových materiálov. Používa sadu atramentov CMYKOG, ktorá ponúka široký farebný priestor pre vynikajúcu presnosť a sýtosť farieb. Zaradenie bieleho a čierneho atramentu na nepoťahované substráty rozširuje flexibilitu v oblasti tlačových materiálov. Nové funkcie automatizovanej údržby ďalej znižujú prestoje a zvyšujú produktivitu a spoľahlivosť.

SurePress L-6534VW

Rad digitálnych tlačiarní štítkov SurePress L-6534VW poskytuje rýchlosť tlače až 50 metrov za minútu pre veľkoobjemovú produkciu. Tieto vysoko všestranné tlačiarne sú navrhnuté s ohľadom na presnosť, spoľahlivosť, stabilitu a poskytujú konzistentné a opakovateľné výsledky. Inovatívny tlačový stôl bubna zabezpečuje vysokú presnosť farieb a umiestnenie tlačových bodov vo všetkých režimoch tlače. Rad je vybavený systémom Epson LED UV pinning system, ktorý kontroluje rozprestretie atramentu na jemnejšiu tonálnu gradáciu, ostrejší obraz a živé farby.

Jeho výnimočná presnosť a konzistencia farieb prináša vyšší ziskový potenciál v širšej škále aplikácií. UV atramenty Epson tlačia na veľkú škálu papierových a filmových materiálov, ponúkajú nízke prevádzkové náklady a vysokú produktivitu.

Rozhranie dotykového ovládacieho panelu zjednodušuje obsluhu a patentovaná technológia kontroly dýz (NVT) spoločnosti Epson a automatická údržba hlavy znižujú plytvanie a minimalizujú ručné zásahy obsluhy.

Konfigurácie

L-6534VW štandardná konfigurácia je CMYK plus biela s vysokou krycou schopnosťou a buď:

  • in-line digitálny lak, ktorý je možné potlačiť selektívne alebo celoplošne a získať tak lesklý alebo matný povrch.
  • oranžový atrament na rozšírenie farebného priestoru.

Vďaka použitiu CMYK plus oranžového atramentu a vysokokapacitného bieleho atramentu, ktorý je štandardnou súčasťou, možno presnejšie reprodukovať priame farby.

Cloudová tlač štítkov Loftware a Epson

Partnerstvo spoločnosti Epson so spoločnosťou Loftware prináša zákazníkom dôležité výhody, pretože im umožňuje presunúť tlač štítkov do cloudu.

Pomocou tlačiarní Epson ColorWorks s podporou cloudu môžu firmy tlačiť farebné štítky podľa potreby, efektívne a rýchlo bez toho, aby zmeškali termíny výroby a expedície. Odpad sa znižuje elimináciou zvyškov a nepoužitých zásob štítkov pri zmene ich formátu a zákazníci môžu používať zásoby lacných štandardných čistých štítkov.

K výhodám patrí:

Škálovateľnosť

  • Jednoduché pridávanie alebo odoberanie tlačiarní podľa potreby. Ideálne pre firmy s premenlivou potrebou tlače štítkov alebo pre firmy, ktoré sa rozrastajú. Začnite s jednou lokálnou tlačiarňou a rozrastajte sa globálne.

Prívetivé užívateľské rozhranie

  • Jednoduché nastavenie, prispôsobenie a správa tlačových úloh.

Vzdialený prístup odkiaľkoľvek:

  • Vďaka pripojeniu ku cloudu môžete k úlohám tlače štítkov pristupovať odkiaľkoľvek a spravovať ich. Vhodné pre firmy s viac pobočkami alebo zamestnancami, ktorí pracujú vzdialene.

Zníženie nákladov na zásoby štítkov

  • Vylučuje vyraďovanie štítkov v dôsledku zmien grafického riešenia. Nie je potrebné objednávať ďalších 10 % predtlačených štítkov.

Centralizovaná kontrola

  • Správa a sledovanie viac tlačiarní z jediného rozhrania zabezpečuje konzistentnú tlač štítkov v celej organizácii. Odpadá nutnosť samostatnej inštalácie softvéru na každom zariadení.

Zníženie režijných nákladov na IT

  • Nižšia potreba údržby a riešenie problémov na mieste. Najvyššia úroveň zabezpečenia.
  • Tlačte priamo na lokálnych zariadeniach bez bezpečnostných rizík.

Priama tlač z ERP/WMS:

  • Bezproblémová integrácia s ďalšími systémami, ako je správa zásob alebo platformy na elektronické obchodovanie.

Ďalšie informácie o veľtrhu Labelexpo 2023 nájdete na stránkach: https://www.labelexpo-europe.com/

Značky: