Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

FUJIFILM Corporation (Prezident: Kenji Sukeno) oznamuje uvedenie tlačiarne pre smartfóny „instax mini Link“.

Link vytvára kvalitné Instax fotografie z obrázkov uložených v smartfóne prostredníctvom jednoduchej aplikácie*1 pomocou prepojenia Bluetooth*2. Aplikácia ponúka funkciu na výber najlepšieho snímku z videa a tiež množstvo jedinečných a príjemných funkcií, ktoré možno použiť medzi mnohými užívateľmi. Umožňuje viacerým ľuďom poslať svoje obľúbené obrázky zo svojho smartfónu do tlačiarne a zostaviť ich do jedinej instaxovej koláže. Tlačiareň má malé rozmery a váži iba 200g. Napriek tomu ponúka kvalitnú tlač, čo z nej robí zábavný nástroj, ktorý si môžete vziať kamkoľvek.
Link získal cenu Good Design Award 2019 za svoj kompaktný ľahký dizajn a jednoduchú intuitívnu ovládateľnosť.

<Prehľad nového „instax mini Link“>

Nová tlačiareň Link zdedila všetky funkcie predchodcov na rýchle a ľahké vytváranie kvalitných výtlačkov, Špecializovaná aplikácia ponúka množstvo ďalších funkcií, ktoré si môžete vychutnať s priateľmi. „Video Print“ umožní tlač okamihu z vašich videí. Funkcia „Match Test“, ktorá otestuje vašu kompatibilitu s priateľom alebo niekým špeciálnym, poskytuje okamih prekvapenia, kým počkáte na výsledok testu, ktorý sa objaví spolu s obrázkom na výtlačku Instax. Funkcia „Party Print“ umožňuje vytlačiť koláž z viacerých obrázkov odoslaných zo smartfónov až piatimi ľuďmi.

Tlačiareň Link má zabudovaný snímač pohybu. Pri fotografovaní prostredníctvom aplikácie na vašom smartfóne môžete pomocou pohybov diaľkovo ovládať fotoaparát. Napríklad môžete zoomovať otočením tlačiarne nadol/nahor a aktivovať spúšť stlačením vypínača. Link tak slúži aj ako diaľkový ovládač, ktorý vám umožní ľahko nasnímať fotografiu veľkej skupiny ľudí pomocou fotoaparátu z vášho smartfónu. Otočením tlačiarne môžete znova vytlačiť predchádzajúci obrázok. Tlačiareň váži iba 200g a má príjemný dizajn.

* 1: bezplatná aplikácia kompatibilná s telefónom Android a zariadeniami iPhone. Môžete si ho stiahnuť z Google Play v prípade telefónov s Androidom a App Store pre iPhone.
Android a Google Play sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti Google Inc. iPhone a App Store sú ochranné známky spoločnosti Apple Inc. Ochranná známka iPhone sa používa v Japonsku na základe licencie spoločnosti iPhone Co., Ltd.
* 2: Ochranná značka a logo Bluetooth® sú registrované ochranné známky spoločnosti Bluetooth SIG, Inc. Spoločnosť FUJIFILM Corporation používa tieto značky na základe licenčnej zmluvy.

1. Názov produktu
(1) Tlačiareň pre smartfóny “instax mini Link”

2. Dostupnosť 4. októbra 2019

3. Doporučená MOC 119,- Eur

4. Hlavné vlastnosti

(1) “instax mini Link”
① Prenos obrázkov zo smartfónu do tlačiarne pomocou aplikácie cez Bluetooth
Aplikácia umožňuje ľahké úpravy fotografií, ako je zväčšenie / zmenšenie, otáčanie, použitie filtra alebo úpravu jasu pred tlačou. Tlačiareň má rýchlosť tlače cca 12 sekúnd na jednu fotografiu, podporuje nepretržitú tlač a je schopná tlačiť približne 100 obrázkov na jedno nabitie.

② Funkcia „Video Print“ slúži na tlač najlepšej snímky z videa
Ak chcete vybrať najlepší okamih pre svoju fotografiu, môžete video posúvať po jednotlivých snímkach zľava doprava a vytlačiť ich.

③ Funkcia testovania kompatibility „Match Test“, ktorá zobrazuje výsledok, keď sa obrázok objaví na filme
Táto funkcia skúma vašu kompatibilitu s priateľom alebo niekým iným. Úroveň kompatibility je uvedená v percentách. Poskytuje moment očakávania, kým sa výsledok testu objaví spolu s obrázkom na filme. Aplikácia má režim „Rýchla diagnostika“ na kontrolu kompatibility ľudí zobrazených na náhodne vybranom obrázku a režim „Presná diagnostika“, ktorý spočíva v odpovedi na niektoré otázky okrem snímania fotografie dvoch ľudí, u ktorých sa má skontrolovať kompatibilita, s cieľom získať výsledok väčšej presnosti.

④ Funkcia „Party Print“ umožňuje vytvoriť jeden obrázok s fotografiami odoslanými od viacerých ľudí
Táto funkcia spája až päť smartfónov s aplikáciou, prijíma obrázok z každého zariadenia a kombinuje ich do jednej instaxovej fotografie. V režime „Prekvapenie“ nikto nevie, aký druh obrázkov si vybrali ostatní a ako bude vyzerať konečná tlač, kým sa obrázky nezobrazia po vytlačení.

⑤ Použitie tlačiarne ako diaľkového ovládača
Pri fotografovaní z aplikácie na vašom smartfóne môžete tlačiarňou Link diaľkovo ovládať činnosť fotoaparátu vo vašom smartfóne. Napríklad môžete priblížiť zobrazenie otočením nadol, priblížiť otočením nahor a aktivovať spúšť stlačením vypínača. Fotografovanie s veľkou skupinou ľudí je s Linkom ľahké, pretože sa dá použiť ako diaľkový ovládač pre fotoaparát vášho smartfónu. Viacero kópií môžete vytlačiť tak, že podržíte tlačidlo vypínača a otočíte tlačiareň smerom na dol.

⑥ Aplikácia navrhnutá pre intuitívne ovládanie
Spoločnosť Fujifilm vyvinula špeciálnu aplikáciu navrhnutú pre intuitívne ovládanie, ako je napríklad potiahnutie prstom po obrazovke smartfónu a ľahký prenos obrázka do odkazu na tlač. Aplikácia obsahuje rôzne návrhy rámikov a umožňuje kombinovať až osem obrázkov do jedného obrázka v rozložení Collage.

⑦ Príjem obrazových údajov z digitálnych fotoaparátov Fujifilm na výrobu výtlačkov
Obrazové údaje je možné priamo prenášať z aplikácie FUJIFILM Camera Remote*4 do aplikácie tlačiarne.
*4: FUJIFILM Camera Remote je bezplatná aplikácia pre smartfóny a tablety, ktorá sa poskytuje používateľom digitálnych fotoaparátov Fujifilm X a GFX. Obrázky v digitálnom fotoaparáte s podporou Wi-Fi je možné do tejto aplikácie posielať jeden po druhom, aby si ich používatelia mohli prezerať na svojom smartfóne (tablete).

  1. Špecifikácia
Recording method3-color exposure with OLED
Film usedFUJIFILM INSTAX Mini Instant Film (sold separately)
Number of films10 films/pack
Image size62 mm × 46 mm/2.4 in. × 1.8 in.
Supported image size800 × 600 dots
Printing resolution12.5 dots/mm (318 dpi, 80 μm dot pitch)
Printing levels256 levels per color (RGB)
InterfaceStandard compliance: Bluetooth Ver. 4.2 (BLE)
Supported image formatJPEG, PNG, HEIF
Printing timeImage recording – photo output (fed out):
Approximately 12 sec.
Approximate printing capacityApproximately 100 prints (from full charge)
* The number of prints depends on the usage conditions.
Power supplyLithium ion battery (internal type: not removable)
Charging timeApproximately 80 to 120 minutes
(Charging time depends on the temperature and battery remaining level)
Power consumptionApproximately 3 W
Operating environmentTemperature: +5 ºC to +40 ºC (+41 ºF to +104 ºF)
Humidity: 20% to 80% (no condensation)
Main unit dimensions90.3 mm × 34.6 mm × 124.5 mm/3.5 in. × 1.3 in. × 4.9 in.
(excluding projecting parts)
Main unit massApproximately 209 g/7.3 oz (excluding film pack)
Supplied accessoryUSB cable (BOD700, Length: 30 cm/11.8 in.)
*The above specifications are subject to change for performance improvement.