Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová iniciatíva Gateway to the Future má za cieľ sprístupniť kultúru a zapojiť ju do novej éry metaverse

Globálna technologická spoločnosť HONOR dnes predstavila iniciatívu Gateway to the Future, ktorej cieľom je obohatiť kultúrne dedičstvo prostredníctvom technológie. Táto iniciatíva bola predstavená počas predstavenia na veľtrhu IFA 2022. Dvaja populárni umelci pomocou rozšírenej reality kreatívne pretvorili Wasserschloss, ikonickú pamiatku nachádzajúcu sa v hamburskom Speicherstadte, ktorý je zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Cieľom projektu je inšpirovať globálne kreatívne talenty k využívaniu technologických inovácií, ako sú AI, AR a Spatial Audio, prepojiť komunity s kultúrou a podporiť globálny cestovný ruch.

“Ako globálna technologická spoločnosť sa HONOR zaväzuje vyvíjať inteligentné technológie, ktoré ľuďom umožňujú objavovať kultúrne dedičstvo z minulosti a zároveň si predstaviť možnosti budúcnosti.,” povedal George Zhao, CEO of HONOR Device Co, Ltd. “Predpokladáme, že AI a AR technológie rozšírenej reality a umelej inteligencie sa budú pre užívateľov smartfónov celosvetovo využívať na tvorbu ešte väčšieho množstva fy-gitálnych projektov, čo prispeje k rozmachu hybridného cestovného ruchu. Okrem toho má táto technológia potenciál pre viaceré ďalšie odvetvia a komunity. Je to ozajstná Gateway to the Future.

Oslava kultúrneho dedičstva v metaverse

Hamburg, ktorý je v Nemecku známy ako „brána do sveta“, sa stal vďaka dlhodobej podpore lokálnej kultúry, spolupráce a inovácií prosperujúcou prístavnou metropolou. Spoločnosť HONOR sa inšpirovala históriou a transformáciou tohto mesta a vybrala Hamburg ako štartovaciu lokalitu projektu s cieľom prispieť k digitálnemu kultúrnemu boomu a inšpirovať tak verejnosť z celého sveta.

Pri realizácii projektu spolupracoval HONOR so spoločnosťou ARLOOPA, ktorá sa zaoberá vývojom AR a VR. Slávni umelci Yunuene a Timo Helgert následne kreatívne pretvorili slávnu budovu Wasserschloss do podoby v AR. 

Yunuene svojím dielom s názvom „Plachtenie V Čase“ vzdáva hold vývoju mestského prístavu a svojou charakteristickou vizuálnou estetikou ukazuje, ako sa v priebehu času vyvýjali inovácie v námorníctve. Diela Timo Helgerta s názvom „Rozkvitnutá Budúcnosť“ má futuristickejší prístup. Pohráva sa so štatútom Hamburgu ako jedného z najzelenších miest sveta a prezentuje ako by vyzeral Wasserschloss v zelenej budúcnosti.

“Plachtenie V Čase” od Yunuene
“Rozkvitnutá Budúcnosť” od Tima Helgerta

Sprístupnenie pohlcujúcich zážitkov pomocou AI a AR

Prostredníctvom tohto projektu HONOR prispieva aj k hybridnému cestovnému ruchu, ktorý je po pandémií novým trendom. AR zážitky v rámci budovy Wasserschloss spájajú digitálny a fyzický svet a umožňujú návštevníkom zažiť kultúru v úplne novom smere. Spoločnosť HONOR dôsledne investuje do technológií umelej inteligencie, priestorového zvuku a rozšírenej reality, aby sprístupnila tieto nové digitálne zážitky.

“V roku 2015 bola štvrť Warehouse District zaradená na zoznam svetového dedičstva UNESCO s cieľom chrániť a zachovať históriu a kultúru jedného z najväčších obchodných prístavov na svete. Vďaka nástupu nových technológií je teraz možné novými spôsobmi vzdelávať budúce generácie. Preto sme boli hrdí na to, že sme mohli pomôcť iniciatíve HONOR Gateway to the Future, ktorá zaradila túto nemeckú štvrť do oblasti celosvetového záujmu a prezentuje jej vzrušujúcu budúcnosť,” povedal Bernd Paulowitz, Head of UNESCO World Heritage Hamburg.

“V čase rastúceho záujmu o cestovný ruch je skvelé vidieť, že značky ako HONOR prinášajú ľuďom nové zážitky. Toto leto naše mesto opäť zaznamenalo rovnakú úroveň návštevnosti ako v roku 2019, k čomu čiastočne prispeli aj nové interaktívne kultúrne atrakcie. Sme nadšení, že mesto Hamburg môže byť partnerom iniciatívy Gateway to the Future, ktorá novým spôsobom predstaví návštevníkom Speicherstad, ktorý je na zozname svetového dedičstva UNESCO. Sme svedkami obrovského dopytu po hybridných zážitkoch, pričom cestujúci čoraz viac očakávajú virtuálnu interakciu s kultúrnymi pamiatkami. Nastal ten správny čas na využitie týchto technológií po celom svete,” dodáva Guido Neumann, Head of PR of Hamburg Tourism Board.

Pretvorte svoju komunitu s HONOR Talents

Cieľom súťaže Gateway to the Future, ktorá bola vyhlásená v rámci HONOR Talents Global Design Awards, je tiež inšpirovať kreatívcov z celého sveta, aby využili technológie a pretvorili svoje vlastné komunity.

HONOR Talents po prvýkrát prichádza so špeciálnou kategóriu AR Interactive Artwork Design a prijíma prihlášky s dielami, ktoré digitálne pretvoria miestne štvrte, budovy, steny, parky a iné verejné priestory. Umelci, ktorí majú o súťaž záujem, nájdu viac informácií tu: https://www.hihonor.com/honor-talents/en

Spoločnosť HONOR taktiež spolupracuje s Centrálnou akadémiou výtvarných umení (CAFA) v Číne na vytvorení nového AR umeleckého diela s názvom „INFINITY“. Toto dielo je k dispozícii na výstavisku spoločnosti HONOR na veľtrhu IFA prostredníctvom aplikácie ARLOOPA.

AR zážitky k dispozícií

AR diela z projektu Gateway to the Future, sú k dispozícii od dnešného dňa až do konca roka. Môžete ich nájsť na špeciálnej stránke HONOR v bezplatne stiahnuteľnej aplikácii ARLOOPA.

Používatelia majú možnosť prezrieť si umelecké diela priamo na mieste v Hamburgu alebo kdekoľvek na svete. Digitálna inštalácia je umiestnená na budove Wasserschloss a možno si ho pozrieť z mosta Poggenmühlen-Brücke, ktorý sa nachádza oproti tejto pamiatke. Používatelia, ktorí nie sú v Hamburgu, môžu v aplikácii vybrať možnosť „zážitok kdekoľvek“ a podľa pokynov na obrazovke si virtuálne pozrieť inštaláciu na rovnej ploche v ich okolí .

Značky: