Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hlavné body správy:

  • Novinka v portfóliu Dragonfly, HP Dragonfly Folio G3, spája v jednom zariadení produktivitu notebooku s pohodlím tabletu a umožňuje skutočne produktívne pracovať odkiaľkoľvek.
  • All-in-One počítač HP 34 ponúka podobné možnosti ako pri práci v štúdiu, pretože podporuje dva videostreamy a prepínanie kamier,[1] čo používateľom umožňuje vidieť súčasne seba aj video, na ktorom pracujú.
  • Displej HP Z32k G3 4K USB-C, prvý displej s technológiou IPS Black na svete,[2] ktorý tiež podporuje technológiu Thunderbolt™ 4, ponúka tvorcom a vývojárom produktov nebývalú úroveň detailov.
  • Vďaka streamovacej webovej kamere HP 965 4K s podporou umelej inteligencie majú užívatelia pocit, ako by boli v rovnakej miestnosti, nech už sú v tej chvíli kdekoľvek.
  • Vylepšený systém HP Proactive Insights umožňuje oddeleniam IT optimalizovať spravované zariadenia podľa potrieb zamestnancov pomocou analytických nástrojov HP.

Spoločnosť HP Inc. na konferencii HP Amplify™ Executive Forum, každoročnej partnerskej roadshow spoločnosti HP, predstavila nové zariadenia a riešenia, ktoré pomáhajú užívateľom úspešne pracovať a tvoriť v hybridnom pracovnom prostredí.

Pracovné návyky a očakávania, týkajúce sa rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom, prešli v posledných rokoch výraznou premenou. Ľudia chcú flexibilne spolupracovať a tvoriť bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzajú, a technológie, ktoré používajú, sú pre nich v tomto ohľade zásadné,“ vysvetľuje Guayente Sanmartin, generálna manažérka a riaditeľka globálnej divízie Commercial Systems and Display Solutions spoločnosti HP Inc. „Spoločnosť HP má vynikajúcu pozíciu, pretože prostredníctvom svojho hardvéru, softvéru a služieb dokáže užívateľom ponúknuť inovatívne skúsenosti, vychádzajúce v ústrety dnešným zmenám v spôsobe práce.“

Vzhľadom na fakt, že v roku 2023 bude takmer polovica pracovníkov aspoň čiastočne flexibilná ohľadom miesta, odkiaľ pracujú ,[3] je pre nich zásadné, aby mali k dispozícii správne technológie, ktoré im umožnia udržiavať osobné kontakty, zmysluplne spolupracovať a zároveň mať k dispozícii plnohodnotné pracovné prostredie. Požadujú zariadenia, ktoré im ponúknu prostredie prispôsobené ich osobným potrebám a umožnia im bezpečne spolupracovať, tvoriť a byť produktívni odkiaľkoľvek. Spoločnosť HP je aj naďalej odhodlaná poskytovať používateľom tie najvhodnejšie nástroje pre dokonalý pracovný zážitok.

Medzi novo uvádzané zariadenia patrí HP Dragonfly Folio G3, konvertibilný počítač pripravený na hybridnú prácu a All-in-One počítač HP 34, kreatívne zariadenie, ktoré užívateľom ponúka prostredie ako v štúdiu, pretože podporuje dva videostreamy a prepínanie kamier. Nový displej HP Z32k G3 4K USB-C poskytuje bezprecedentnú úroveň detailov[4] a nová webová kamera HP 965 4K ponúka zase krištáľovo čisté video. Vylepšený systém HP Proactive Insights[5], [6] umožňuje oddeleniam IT optimalizovať spravované zariadenia podľa potrieb zamestnancov pomocou analytických nástrojov HP.

Vaša nová mobilná kancelária – HP Dragonfly Folio G3

Spoločnosť HP ponúka ako súčasť rozšíreného portfólia Dragonfly aj naďalej špičkový užívateľský zážitok. HP Dragonfly Folio G3 v prevedení, u ktorého je možné jednoduchým pretiahnutím displeja premeniť notebook na tablet, umožňuje spolupracujúcim tvorcom vytvárať, zachytávať a zdieľať nápady kedykoľvek potrebujú.

S prirodzeným a inteligentným písaním s perom HP Dragonfly Folio sa brainstorming a zapisovanie nápadov na tabuľu notebooku HP Dragonfly Folio G3 stanú príjemným zážitkom. Pero sa k zariadeniu pripája magneticky, má tri programovateľné tlačidlá a dokáže sa bezdrôtovo nabiť na 100 % za 30 minút.[7] Užívatelia môžu popustiť uzdu ešte väčšej kreativite, pretože funkcia HP Indirect Inking[8] im prostredníctvom displeja notebooku HP Dragonfly Folio umožňuje nanášať perom atrament na sekundárny pripojený displej.[9]

HP Dragonfly Folio G3 vybavený technológiou HP Presence[10] ponúka funkcie pre spoluprácu, ktoré umožňujú produktívnejšie a pútavejšie videokonferencie. 8Mpx kamera zaručí užívateľom prirodzený vzhľad a 100-stupňové zorné pole uľahčuje pripojenie ďalšieho člena tímu na obrazovke pri osobnej spolupráci. Ak potrebujú byť používatelia pri premýšľaní v pohybe, udržia ich funkcie HP Auto Frame[11] v zábere, aj keď chcú vstať, pretiahnuť sa alebo sa prejsť – čo sa ideálne hodí v dňoch, kedy ich čaká jedna schôdzka za druhou. Technológia HP Dynamic Voice Leveling[12] automaticky upravuje hlasitosť reči, tak aby zostala na stále rovnakej úrovni, či už je hovorca priamo pri mikrofóne alebo neďaleko. Pri práci na diaľku si používatelia vďaka redukcii šumu s využitím umelej inteligencie, ktorá filtruje odchádzajúce a prichádzajúce zvuky, nemusia robiť toľko starostí s ruchmi na pozadí. Pre zvýšenie bezpečnosti umožňuje kamera HP Privacy používateľom vypnúť webovú kameru stlačením tlačidla.

Notebook HP Elite Dragonfly Folio G3 je postavený na platforme Intel vPro s procesormi Intel Core 12. generácie. Ľahko teda zvládne náročné podnikové aplikácie a tiež projekty vyžadujúce vysoký výpočtový výkon. Pre zvýšenie výkonu je vybavený vylepšenou pamäťou LPDDR5 s kapacitou až 32 GB a úložiskom s kapacitou až 2 TB.[13] Nový spôsob chladenia optimalizuje výkon počítača bez toho, aby výrazne zvyšoval jeho hmotnosť alebo hrúbku. Nová funkcia HP Auto Screen Dimming5 pomáha šetriť energiu batérie pri dlhých pracovných dňoch.

Riešenie HP Wolf Security for Business[14] poskytuje odolnú ochranu proti malwaru a hackerom, zatiaľ čo nový firmware zaisťuje 50 % skrátenie doby aktualizácie[15] a umožňuje používateľom zostať produktívni a pokračovať v práci počas aktualizácií systému BIOS a firmvéru. Funkcia HP Privacy Alert[16] informuje užívateľov o tom, že ich obrazovku sledujú nepovolané zraky, teda môžu rýchlo zapnúť voliteľnú funkciu HP Sure View,[17] ktorá rozmaže obrazovku, aby jej obsah ochránila pred nežiaducimi pohľadmi.

Pokiaľ ide o individuálne prispôsobenie mobilnej kancelárie, aplikácia myHP obsahuje jednotný ovládací panel, umožňujúci ovládať a prispôsobiť nastavenia počítača a doladiť tak vynikajúci obraz, zvuk a ďalšie nastavenia.

Vaše nové domáce štúdio – All-in-One počítač HP 34

Celkom 75 % koncových používateľov je dnes presvedčených, že pre ich úspech v práci je dôležitá kvalita videa.[18] Nový All-in-One počítač HP 34 kombinuje výkonnú a ľahko použiteľnú technológiu s pôsobivým dizajnom a ponúka podobné možnosti práce ako v štúdiu, pretože podporuje dva videostreamy a prepínanie kamier,[19] čo užívateľovi umožní súčasne vidieť seba aj video, na ktorom pracuje.

All-in-One počítač HP 34 umožňuje používateľom presunúť odnímateľnú magnetickú 16Mpx (4Mpx pri binningu) kameru[20] do niekoľkých polôh na rámčeku obrazovky a zásluhou toho nájsť to najlepšie zorné pole. Užívatelia môžu kameru dokonca nasmerovať k svojmu pracovnému stolu, aby mohli počas videohovorov naživo zdieľať ručne písané poznámky alebo dokumenty. Kamera s vysokým rozlíšením spolu s novým softvérom HP Keystone Correction[21] automaticky oreže a vyrovná obraz z kamery a vytvorí ostrý digitálny obraz stránok alebo tabule, ktorý je možné zdieľať v reálnom čase. Keď používatelia potrebujú počas videokonferenčných hovorov prestávku, funkcia HP Be Right Back[22] im umožní zmeniť videoprenos na statický obraz.

Výkonný All-in-One počítač HP 34 pre kreatívnu prácu prináša pohlcujúci zážitok pomocou nekompromisného displeja s rozlíšením 5K, uhlopriečkou 34 palcov a pomerom strán 21:9, takže toho počas svojho tvorivého procesu zvládnete viac. Užívatelia si môžu s displejom, disponujúcim rozlíšením 5K WUHD (5120×2160), vychutnať hlbší obraz a živé farby a vďaka panelu HP Eye Ease s potlačením modrej zložky svetla a certifikáciou TÜV obmedziť vystavenie zraku modrému svetlu. Keďže ide o najvýkonnejší komerčný počítač All-in-One na svete,[23] môžu sa používatelia s platformou Intel vPro® s procesormi Intel® 12. generácie[24] a s grafickou kartou NVIDIA® GeForce RTX™ pustiť do veľkých projektov pri súčasnom využití väčšieho počtu aplikácií. S ponukou rozšíriteľného úložiska a pamäťou až 128 GB DDR5 môže počítač rásť spolu s užívateľom.

Vaše nové digitálne plátno – displej HP Z32k G3 4K USB-C

Displej HP Z32k G3 4K USB-C, prvý displej s technológiou IPS Black na svete,[25] ktorý podporuje technológiu Thunderbolt™ 4, umožňuje tvorcom a vývojárom produktov maximalizovať ich tvorivý potenciál. Tvorcovia požadujú nebývalú úroveň detailov, preto niet divu, že 99 % kreatívnych profesionálov a 90 % náročných používateľov považuje pri nákupe monitora za veľmi dôležitý faktor presnosť farebného podania.[26] Najnovší monitor radu Z je vybavený panelom IPS Black, čo prináša hlbšiu čiernu, živšie farby a široký farebný rozsah, pokrývajúci 98 % P3, to všetko v ultravysokom rozlíšení 4K.[27] Pomocou dvojnásobného kontrastného pomeru oproti tradičnému panelu IPS výtvory na monitore doslova ožívajú a to, čo je vidieť na obrazovke, plne zodpovedá predstavám tvorcu alebo vývojárov produktu. S ďalšími funkciami, ako je spustenie jedným sieťovým vypínačom, prepínač KVM[28] a podpora technológie Thunderbolt™ 4 s možnosťou sériového pripojenia druhého monitora s rozlíšením 4K pomocou jediného kábla, poskytuje Z32k G3 všestrannosť potrebnú pre kreatívne pracovné postupy s využitím viacerých zariadení – to všetko na jedinom zariadení.

Váš nový pohľad na hybridnú prácu – streamovacia webová kamera HP 965 4K

Takmer tri štvrtiny užívateľov webových kamier hodnotia ostatných na základe kvality videa a podobný počet na základe kvality zvuku.[29] Reakciou na tento fakt je streamovacia webová kamera HP 965 4K, ktorá umožňuje používateľom prenášať ich skutočné ja. Webová kamera vylepšená funkciou HP Presence[30] poskytuje krištáľovo čisté video v rozlíšení až 4K[31] a vplyvom funkcií zaostrovania tváre s využitím umelej inteligencie a automatického zaostrovania[32] získavajú užívatelia oprávnený pocit, ako by sa ocitli v tej istej miestnosti. S pomocou veľkého objektívu s ohniskovou vzdialenosťou 18 mm a svetelnosťou f/2,0, funkciou kompenzácie slabého osvetlenia budú obrázky a nápady používateľov vyzerať ako živé. Redukcia šumu a dva mikrofóny vám umožnia získať istotu, že vás bude dobre počuť. Webová kamera je tiež certifikovaná pre aplikáciu Zoom, takže poskytuje vynikajúci konferenčný zážitok, najmä vďaka technológiám navrhnutým pre bezproblémovú spoluprácu s aplikáciou Zoom.

Udržiavanie produktivity a spokojnosti zamestnancov s pomocou systému HP Proactive Insights

Systém HP Proactive Insights[33], [34] poskytuje oddeleniam IT možnosti pokročilej umelej inteligencie a využiteľné poznatky,[35] ktoré pomáhajú optimalizovať používanie zariadení zo strany zamestnancov. Najnovšie vylepšenia služby správy flotily zariadení umožňujú profesionálom v oblasti IT a poskytovateľom spravovaných služieb vytvárať a realizovať optimalizovanú stratégiu využívania zariadení v hybridnom pracovnom prostredí. Vzhľadom na to, že mnoho zákazníkov plánuje prechod na operačný systém Windows 11, môžu tímy IT alebo obchodní partneri spravujúci zariadenie v ich mene vykonať posúdenie pripravenosti pre prechod na Windows 11 a na základe zhromaždených poznatkov naplánovať a realizovať stratégiu migrácie existujúcich počítačov. Nové, prispôsobiteľné analytické panely odhalia problémy skôr, než nastanú, a pomôžu zaistiť aktuálnosť firmvéru a nepretržitú konektivitu používaných zariadení. Nový Digital Experience Scorecard umožňuje partnerom HP a oddeleniam IT kvantifikovať skúsenosti zamestnancov so zariadeniami pomocou kľúčových informácií o ich stave, výkone a zabezpečení v rámci celej flotily zariadení a s touto podporou identifikovať príležitosti na zlepšenie.

Ďalšie informácie o inováciách spoločnosti HP oznámených na konferencii HP Amplify Executive Forum nájdete v online tlačovej sade v tlačovom stredisku HP Press Center.

Dostupnosť a ceny

Notebook HP Dragonfy Folio G3 bude v SR v predaji od 10/22 v cene od 1,590 EUR.

All-in-One počítač HP 34 bude v SR v predaji od 10/22 v cene od 2,849 EUR.

Displej HP Z32k G3 4K USB-C bude v SR v predaji od novembra. Ceny budú oznámené neskôr.

Webkamera HP 965 4K bude v SR v predaji od 10/22 za 117 EUR.


[1] Duálne videostreamy a prepínanie kamier vyžaduje druhú 16Mpx kameru s binningom (4Mpx), ktorá sa predáva samostatne alebo ako voliteľná funkcia.

[2] Na základe internej analýzy displejov IPS Black Panel Technology s rozhraním Thunderbolt™ 4 vykonanej spoločnosťou HP k 25. 8. 2022.

[3] Vlastný výskum HP, 1245 ITDM v USA, Číne, Nemecku, Indii a Kolumbii, máj 2022.

[4] V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi Z.

[5] HP Proactive Insights sa predáva samostatne. HP Proactive Insights a/alebo obsiahnuté súčasti sa môžu líšiť v závislosti od regiónu, operačného systému alebo autorizovaného servisného partnera HP. Konkrétne informácie vo vašej lokalite vám poskytne miestny zástupca spoločnosti HP alebo autorizovaný partner. Služby HP sa riadia príslušnými podmienkami služieb HP, ktoré boli zákazníkovi poskytnuté alebo uvedené pri nákupe. Zákazník môže mať ďalšie zákonné práva podľa platných miestnych zákonov a tieto práva nie sú nijako dotknuté servisnými podmienkami spoločnosti HP ani obmedzenou zárukou spoločnosti HP poskytnutou s vašim produktom HP.

[6] HP TechPulse telemetrická a analytická platforma, ktorá poskytuje kritické dáta o zariadeniach a aplikáciách sa nepredáva ako samostatná služba. HP TechPulse dodržuje prísne predpisy o ochrane osobných údajov GDPR a je certifikovaná podľa noriem ISO27001, ISO27701, ISO27017 a SOC2 Type2 pre zabezpečenie informácií. Je vyžadovaný prístup k internetu s pripojením k portálu TechPulse. Úplné systémové požiadavky nájdete na adrese https://protect-us.mimecast.com/s/YhKhCqx5v5ukEBMP0hZCHH6?domain=hpdaas.com.

[7] Nabije batériu až na 50 % počas 30 minút, keď je systém vypnutý alebo v pohotovostnom režime. Je vyžadovaný napájací adaptér s minimálnym výkonom 65 W. Po dosiahnutí 50 % kapacity sa nabíjanie vráti do normálneho režimu. Doba nabíjania sa môže líšiť +/-10 % v závislosti od tolerancie systému.

[8] Predáva sa samostatne.

[9] Nepriamy atrament funguje v režime vysunutia dopredu a v režime tabletu a vyžaduje pripojenie cez dokovaciu stanicu alebo videokábel (USB-C™, HDMI alebo Display Port.

[10] Funkcie prítomnosti zariadenia HP Dragonfly Folio G3 vyžadujú aplikáciu myHP a operačný systém Windows.

[11] HP Auto Frame vyžaduje systém Windows a aplikáciu myHP.

[12] Dynamické vyrovnávanie hlasu vyžaduje aplikáciu myHP a operačný systém Windows.

[13] Pri pevných diskoch je GB = miliarda bajtov. TB = 1 bilión bajtov. Skutočná naformátovaná kapacita je menšia. Až 30 GB je vyhradené pre softvér na obnovu systému.

[14] HP Wolf Security for Business vyžaduje systém Windows 10 alebo 11 Pro a vyšší, obsahuje rôzne bezpečnostné funkcie HP a je k dispozícii v produktoch HP Pro, Elite, RPOS a Workstation. Informácie o zahrnutých bezpečnostných funkciách nájdete v podrobnostiach o produkte.

[15] Na základe internej analýzy spoločnosti HP procesu aktualizácie firmvéru v počítačoch radu HP G8 v porovnaní s vylepšením aktualizácie firmvéru v počítačoch radu HP G9.

[16] HP Privacy Alert vyžaduje aplikáciu myHP a operačný systém Windows a je aktívny iba v režime notebooku.

[17] Integrovaná obrazovka na ochranu súkromia HP Sure View Gen3 je voliteľná funkcia, ktorú je potrebné nakonfigurovať pri nákupe, a je navrhnutá tak, aby fungovala v orientácii na šírku.

[18] Vlastný výskum HP, 200 koncových užívateľov v USA, august 2022.

[19] Duálne videostreamy a prepínanie kamier vyžaduje druhú 16 MPx kameru s binningom (4 MPx), ktorá sa predáva samostatne alebo ako voliteľná funkcia.

[20] Združovanie pixelov poskytuje výsledné výstupné rozlíšenie 4 MPx na snímku alebo video.

[21] HP Keystone Correction vyžaduje systém Windows 10 alebo vyšší.

[22] Vyžaduje aplikáciu myHP a operačný systém Windows 10 alebo vyšší.

[23] Na základe aktuálne dostupných počítačov AiO s operačným systémom Windows Pro na trhu k júlu 2022. Najvýkonnejší na základe procesora, pamäte a grafiky.

[24] Viacjadrová technológia je určená na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové ​​aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie, značenie a/alebo pomenovanie spoločnosti Intel nie je meradlom vyššieho výkonu.

[25] Na základe internej analýzy displejov IPS Black Panel Technology s rozhraním Thunderbolt™ 4 vykonanej spoločnosťou HP k 25. 8. 2022.

[26] Správa o kalibrácii farieb HP – Harris Poll 2021.

[27] Na zobrazenie v rozlíšení 4K je vyžadovaný obsah v rozlíšení 4K.

[28] Pre kompatibilitu s KVM, pokiaľ pripojené počítače nemajú port USB-C®, bude používateľ potrebovať kábel USB-C® na A. Predáva sa samostatne.

[29] Prieskum PCW o práci na diaľku v USA, január 2021.

[30] Vybrané produkty HP sú rozšírené o funkciu HP Presence. Funkcia sa líši podľa platformy. Ak chcete používať rozšírený softvér AI, nainštalujte si program HP Accessory Center, ktorý to umožní. Hostiteľský počítač vyžaduje systém Windows 10 alebo vyšší.

[31] Na zobrazenie v rozlíšení 4K je vyžadovaný obsah v rozlíšení 4K.

[32] Vyžaduje stiahnutie aplikácie HP Accessory Center, ktorá je k dispozícii v obchode Microsoft Store. Hostiteľský počítač vyžaduje systém Windows 10 alebo vyšší.

[33] HP Proactive Insights a/alebo obsiahnuté súčasti sa môžu líšiť v závislosti od regiónu, operačného systému alebo autorizovaného servisného partnera HP. Konkrétne informácie vo vašej lokalite vám poskytne miestny zástupca spoločnosti HP alebo autorizovaný partner. Služby HP sa riadia príslušnými podmienkami služieb HP, ktoré boli zákazníkovi poskytnuté alebo uvedené pri nákupe. Zákazník môže mať ďalšie zákonné práva podľa platných miestnych zákonov a tieto práva nie sú nijako dotknuté servisnými podmienkami spoločnosti HP ani obmedzenou zárukou spoločnosti HP poskytnutou s vašim produktom HP.

[34] Služba HP Proactive Insights vyžaduje, aby zákazník nainštaloval aplikáciu HP TechPulse ručne prostredníctvom stiahnutia jedným kliknutím na adrese hp.com/active-care alebo poskytnutím súhlasu pri prvom spustení hardvéru, čo spoločnosti HP umožní nainštalovať aplikáciu HP TechPulse na zhromažďovanie informácií týkajúcich sa zariadenia. HP TechPulse je telemetrická a analytická platforma, ktorá poskytuje kritické dáta týkajúce sa zariadení a aplikácií a nepredáva sa ako samostatná služba. HP TechPulse sa riadi prísnymi predpismi GDPR o ochrane osobných údajov a je certifikovaná podľa noriem ISO27001, ISO27701, ISO27017 a SOC2 Type2 pre zabezpečenie informácií. Je vyžadovaný prístup k internetu s pripojením k portálu TechPulse. Úplné systémové požiadavky nájdete na adrese http://www.hpdaas.com/requirements.

[35] HP TechPulse telemetrická a analytická platforma, ktorá poskytuje kritické dáta o zariadeniach a aplikáciách a nepredáva sa ako samostatná služba. HP TechPulse dodržuje.prísne predpisy o ochrane osobných údajov GDPR a je certifikovaná podľa noriem ISO27001, ISO27701, ISO27017 a SOC2 Type2 pre zabezpečenie informácií vyžaduje sa prístup na internet s pripojením na portál TechPulse.

Značky: