Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. predstavila nové All-in-One počítače podporujúce riešenie HP Presence určené pre všetkých, ktorí potrebujú intenzívne spolupracovať a zostať v tesnom kontakte – najmä pokiaľ nepracujú v rovnakej miestnosti. HP tiež predstavilo nové stolné počítače pre komerčné použitie a pracovné stanice radu Z, ponúkajúce výkon a kapacitu potrebnú na zvládanie náročných úloh pracovného dňa.

Predstavujeme All-in-One počítače s technológiou HP Presence

Nové All-in-One počítače od HP reprezentujú optimálne riešenie pre spoluprácu, určené pre pracovníkov, ktorí pracujú na stálom pracovnom mieste v kancelárii, doma alebo vo firme. Najnovšie All-in-One počítače sú vybavené systémom HP Presence,[1],[2] ktorý používateľom umožňuje byť lepšie videní aj počutí a ľahšie zdieľať nápady – najmä pokiaľ sa nenachádzajú v rovnakej miestnosti.

Používatelia sú dobre vidieť vďaka 5Mpx kamere s funkciou HP Auto Frame,[3] ktorá používateľa neustále udržuje v zábere, preto je ľahké zdvihnúť sa počas videokonferencie od stola, voľne sa pohybovať a premýšľať. Technológia dynamického vyrovnávania hlasu[4] automaticky optimalizuje čistotu hlasu a zaručuje konzistentnú hlasitosť bez ohľadu na to, či používateľ hovorí do mikrofónu zblízka alebo z diaľky, zatiaľ čo funkcia redukcie šumu využívajúca umelú inteligenciu[5] odstraňuje nežiaduce ruchy na pozadí.

Voliteľná kamera s rozlíšením 16 Mpx a podporou binningu (4 Mpx)[6] automaticky zachytí obraz vo väčšom detaile aj v extrémnych svetelných podmienkach – za jasného alebo tmavého osvetlenia. Pomocou aplikácie MyHP môžu používatelia[7] a IT oddelenia ľahko upraviť nastavenia počítača prostredníctvom jediného ovládacieho panelu – zvládnu na ňom všetko – od úpravy nastavenia zvuku a videa až po povolenie najnovších aktualizácií hardvérových a softvérových inovácií HP. Funkcia HP Run Quiet Design jemne vyladí nastavenia ventilátorov tak, aby systémy pracovali ticho a boli dostatočne chladené, čím minimalizuje rušenie používateľov a ľudí okolo nich.

Čo sa týka správy IT infraštruktúry, umožňujú nové All-in-One zariadenia zjednodušiť postupy pre nasadenie, zabezpečenie aj správu počítačov HP. Vďaka tomu, že ide o prístroje typu všetko v jednom, je zapojenie počítača nanajvýš jednoduché, teda sa používatelia môžu rýchlo pustiť do práce, zatiaľ čo riešenie HP Wolf Security for Business[8] ich pomáha chrániť pred modernými hrozbami, zásluhou čoho firemné aj používateľské dáta zostávajú v bezpečí. Režim monitora navyše predlžuje životnosť týchto prístrojov, pretože umožňuje počítače automaticky prepnúť do režimu samostatného monitora. IT oddelenia teda získavajú k dispozícii ďalšie zariadenia, ktoré môžu postupne nasadiť, zatiaľ čo používatelia získavajú druhý monitor bez nutnosti akokoľvek meniť vstupné nastavenia.

Konferenčný All-in-One počítač HP Presence s funkciou Zoom Rooms je vynikajúcim riešením, ktoré je premyslene navrhnuté v takej podobe, aby pomohlo zefektívniť ad hoc stretnutia v priestoroch vyhradených na tento účel. Elegantný konferenčný All-in-One počítač HP Presence, ktorý je k dispozícii vo verziách s uhlopriečkou displeja 23,8 alebo 27 palcov a je vybavený procesorom Intel® 12. generácie,[9] umožňuje organizovať produktívne obchodné aj osobné stretnutia, pri ktorých je zdieľanie obsahu hračkou a spolupráca úplne bez problémov. Prostredníctvom predinštalovaného softvéru Zoom Rooms môžu používatelia[10] organizovať stretnutia vo vysokej kvalite, a pokiaľ spolupráca vyžaduje viac než len slovnú debatu, môžu svoj názor vyjadriť aj pomocou tabule a poznámok na obrazovke, čo veľmi pomáha najmä pri brainstormingu a vizuálnej komunikácii s tímom.

All-in-One počítač HP EliteOne 800 G9 s technológiou HP Presence, procesormi Intel® 12. generácie a systémom Windows 11, je dokonalým riadiacim centrom pre vaše hybridné pracovisko. HP EliteOne 800 G9 je vybavený displejom s 23,8 alebo 27-palcovou uhlopriečkou a vyznačuje sa esteticky vycibreným strieborným vzhľadom, malými rozmermi a účelnou organizáciou káblov pre zaistenie poriadku na stole, z týchto dôvodov sa skvele hodí do domácnosti aj do kancelárie. Vďaka technológiám Wi-Fi 6E[11] a Bluetooth® 5.2, zaručujúcim lepšiu konektivitu, môžu používatelia domýšľať náročné projekty a organizovať virtuálne konferencie po celý pracovný deň. Nastaviteľná výška stojana s voliteľným bezdrôtovým nabíjaním[12] a integrované uchytenie VESA ponúkajú flexibilitu pri práci v hybridnom prostredí.

Vyzrajte na pracovný deň s výkonnými stolnými počítačmi

Rad stolných počítačov HP Elite 800 G9 s procesormi Intel® 12. generácie a grafickými kartami NVIDIA RTX™ je navrhnutá takým spôsobom, aby poskytla dostatočný výkon potrebný pre súčasnú prácu na viacerých úlohách, ako si to žiada stále väčšia vyťaženosť moderných pracovníkov. Tieto stolné počítače umožňujú prispôsobenie výkonu, spoluprácu s podporou umelej inteligencie, vysokú úroveň zabezpečenia a možnosti správy.

  • Stolný počítač HP Elite Mini 800 G9 zvládne náročné pracovné úlohy, ľahko si poradí s veľkými súbormi a s viacerými úlohami naraz – to všetko v zariadení veľkosti knihy. Používatelia môžu pripojiť až osem displejov, rozšíriť svoju digitálnu pracovnú plochu a zvýšiť produktivitu. V spojení s konferenčným monitorom HP E-Series sa počítač premení na výkonný nástroj pre vzdialenú spoluprácu s plne integrovanou webovou kamerou, mikrofónom a reproduktormi, preto používatelia môžu viesť schôdzky ako profesionáli a pri každom hovore sa prezentovať v tom najlepšom svetle.
  • Stolný počítač HP Elite SFF 800 G9 ponúka nekompromisný výkon, možnosť rozšírenia a spoľahlivosť – to všetko v priestorovo úspornom prevedení.
  • Stolný počítač HP Elite Tower 800 G8 poskytuje vysoký výkon, ktorý potrebujú nároční používatelia pracujúci so zložitými programami, určenými napr. na rendering a tvorbu komplexného grafického obsahu.

Spoločnosť HP tiež predstavila stolné počítače radu HP Elite 600 G9 stolné počítače radu HP Pro 400 G9 s procesormi Intel® 12. generácie a rýchlou pamäťou DDR5, zaisťujúcimi rýchlosť a odozvu, ktorú potrebujú používatelia pracujúci na viacerých úlohách súčasne, či už v kancelárii alebo na vyhradenom pracovnom mieste pri sebe doma.

Vstúpte do sveta profesionálneho výkonu s pracovnými stanicami radu Z

Spoločnosť HP na veľtrhu CES 2022 predstavila HP Z2 Mini G9, najvýkonnejšiu pracovnú ministanicu na svete,[13] ktoré poskytuje neuveriteľne vysoký výkon v mimoriadne miniatúrnom vyhotovení. Základné portfólio stolných počítačov radu Z je určené pre dizajnérov pracujúcich vo viacerých aplikáciách naraz, pre 3D modelovanie a komplexnú vizualizáciu vrátane ray tracingu a virtuálnej reality. Dnešní dizajnéri, inžinieri a študenti sa snažia venovať tvorivej činnosti neustále. Fyzické prostredie, v ktorom pracujú, sa však mení: od rozľahlých pracovných priestorov po stiesnené, od kancelárií alebo učební po domáce pracovisko. Nový základný rad stolných počítačov Z kombinuje nekompromisný výkon a najlepšie možnosti rozšírenia, aké je možné na trhu získať.

  • Z2 SFF G9, najvýkonnejšia pracovná stanica SFF na svete,[14] je hybridný pracovný nástroj. Ide o prvú pracovnú stanicu SFF, ktorá dokáže zvládnuť designové činnosti, simulácie a ray tracing v reálnom čase. S podporou profesionálnych grafických kariet NVIDIA RTX™ a zásluhou novej generácie procesorov Intel® Core™ rady K poskytuje Z2 SFF G9 výkon typický pre zariadenia v skrini typu tower v prevedení zodpovedajúcom zlomku jej veľkosti.
  • HP Z2 Tower G9 je navrhnutý pre bezproblémový beh aplikácií, určených na rýchly rendering, rýchle simulácie a ray tracing v reálnom čase. Vďaka procesorom Intel® Core™ novej generácie vrátane radu K a profesionálnym grafickým kartám NVIDIA RTX™ zvládnete vysoko náročné pracovné úlohy bez akýchkoľvek obmedzení, navyše v zariadení vytvorenom pre súčasnosť aj budúcnosť s pôsobivými možnosťami rozšírenia – pre prípad zmeny požiadaviek na výkon.
  • HP Z1 Tower G9, cenovo najdostupnejšia základná stolná pracovná stanica HP, prináša dizajnérom a grafikom hardvér s certifikáciou ISV a so špičkovým zabezpečením pre profesionálnu prácu.

Ceny a dostupnosti

  • All-in-One konferenčný počítač HP Presence s aplikáciou Zoom Rooms bude na Slovensku v predaji od mája za ceny od 1599 Eur.
  • All-in-One počítač HP EliteOne 800 G9 bude na Slovensku v predaji od mája za ceny od 1399 Eur.
  • Mini PC HP Elite 800 G9 bude na Slovensku v predaji od apríla za ceny od 1039 Eur.
  • Stolné počítače HP Elite 800 G9 vo verziách SFF a Tower budú na Slovensku v predaji od apríla za ceny od 1079 Eur.
  • Stolné počítače HP Elite 600 G9 vo verziách Mini, Tower a SFF Desktop budú na Slovensku v predaji od apríla za ceny od 999 Eur.
  • Stolný počítač HP ProOne 440 G9 bude na Slovensku v predaji od mája za ceny od 639 Eur.
  • Stolné počítače HP Pro 400 G9 vo verziách Mini, Tower a SFF bude na Slovensku v predaji od júna za ceny od 519 Eur.
  • Pracovná stanica Z2 G9 vo verziách SFF a Tower bude na Slovensku v predaji začiatkom apríla za ceny od 900 Eur.
  • Pracovná stanica Z1 G9 bude na Slovensku v predaji od konca marca za ceny od 700 Eur.

[1] Vybrané produkty HP sú vylepšené o funkciu HP Presence. Funkcia sa líši podľa platformy.

[2] HP Auto Frame, HP Lowlight/Backlight Adjustment, HP AI Noise Reduction a HP Dynamic Voice Leveling by mali byť dostupné na konferenčnom počítači HP Presence All-in-One v lete 2022 a je možné ich aktivovať prostredníctvom myHP.      

[3] HP Auto Frame, HP Lowlight/Backlight Adjustment, HP AI Noise Reduction a HP Dynamic Voice Leveling by mali byť dostupné na konferenčnom počítači HP Presence All-in-One v lete 2022 a je možné ich aktivovať prostredníctvom myHP.      

[4] HP Auto Frame, HP Lowlight/Backlight Adjustment, HP AI Noise Reduction a HP Dynamic Voice Leveling by mali byť dostupné na konferenčnom počítači HP Presence All-in-One v lete 2022 a je možné ich aktivovať prostredníctvom myHP       

[5] HP Auto Frame, HP Lowlight/Backlight Adjustment, HP AI Noise Reduction a HP Dynamic Voice Leveling by mali byť dostupné na konferenčnom počítači HP Presence All-in-One v lete 2022 a je možné ich aktivovať prostredníctvom myHP.      

[6] Voliteľná funkcia, ktorú je potrebné nakonfigurovať pri nákupe.

[7] Aplikácia MyHP vyžaduje OS Windows.

[8] HP Wolf Security for Business vyžaduje Windows 10 alebo vyššiu, obsahuje rôzne funkcie zabezpečenia HP a je k dispozícii na produktoch HP Pro, Elite, RPOS a Workstation. Zahrnuté funkcie zabezpečenia a požiadavky na operačný systém nájdete v podrobnostiach produktu.

[9] Viacjadro je navrhnuté na zlepšenie výkonu určitých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú nutne ťažiť z používania tejto technológie. Výkon a frekvencia hodín sa budú líšiť v závislosti od pracovnej záťaže aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie, značka alebo pomenovanie spoločnosti Intel nie je meradlom vyššieho výkonu.

[10] Vyžaduje sa predplatné Zoom Rooms a predáva sa samostatne. Pre podporu Zoom je vyžadovaný procesor Intel® Core™ i5 alebo i7.

[11] Produkty 800 G9, 600 G9 a 400 G9 TWR/SFF nefungujú v pásme 6 GHz. Produkty sú kompatibilné s 6GHz a ďalšími routermi, ktoré sa predávajú samostatne, a budú fungovať v pásmach 2,4GHz a 5GHZ. Skutočná hodnota závisí od stavu siete a konfigurácie routera.

[12] Voliteľná funkcia, ktorú je potrebné nakonfigurovať pri nákupe.

[13] Na základe internej analýzy HP certifikovaných pracovných staníc mini ISV s objemom >3 l, s najmenej tromi certifikáciami ISV, konfigurovateľnou profesionálnou grafikou a so špecializovanou značkou pracovných staníc. Výkon založený na procesore, grafike, pamäti a napájacom zdroji – k marcu 2022.

[14] Na základe internej analýzy HP neherných desktopových pracovných staníc s malým tvarovým faktorom (medzi 3 až 20 l), s minimálne tromi certifikáciami ISV, konfigurovateľnou profesionálnou grafikou a so špecializovanou značkou pracovných staníc k marcu 2022. Výkon založený na procesore, grafike, pamäti a napájaní.

Značky: