Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HTC oznámila program reorganizácie spoločnosti na štíhlejší a pružnejší obchodný model, ktorý vytvorí predpoklady pre výrazný ziskový rast.

Program zahŕňa vytvorenie nových obchodných jednotiek s  dôrazom na ziskovosť v kľúčových oblastiach pôsobenia spoločnosti, ktorými sú prémiové smartfóny, virtuálna realita a súvisiace lifestyle produkty.
Reorganizácia bude zahŕňať aj racionalizáciu v oblasti prevádzky smerom k očakávanému zníženiu prevádzkových výdavkov o 35%. Tie zahŕňajú aj očakávaný pokles  počtu zamestnancov o 15%.

„HTC je inšpiratívna spoločnosť riadená inovatívnymi ľuďmi, s unikátnou zmesou odborných znalostí v oblasti hardvéru a softvérovej integrácie, pokročilých technológií a prvotriedneho dizajnu. Teraz, keď sa naša pôsobnosť posúva aj mimo oblasti smartfónov, potrebujeme flexibilnú a dynamickú organizáciu, ktorá využije všetky zaujímavé príležitosti v oblasti lifestyle,“ povedala Cher Wang, predsedníčka a CEO spoločnosti HTC. „Táto strategická reorganizácia nášho podnikania zabezpečí, že každá skupina výrobkov bude mať správne zameranie, správne zdroje a správne znalosti pre získanie nových trhov.“

Značky: