Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lenovo a Formula 1® spolupracujú na neustálom zlepšovaní zážitku pre fanúšikov: od tvorby obsahu až po živé vysielanie, vrátane využívania špičkových technológií, ako je rozšírená realita (AR) a virtuálna realita (VR). Projekt Lenovo ThinkReality VRX F1 je ďalším krokom týmto smerom a umožňuje fanúšikom F1 v Paddock Clube otestovať sa na trati.

Pomocou novej all-in-one náhlavnej súpravy ThinkReality VRX si fanúšikovia mohli na pretekoch FORMULA 1 LENOVO JAPANESE GRAND PRIX 2023 v Suzuke zahrať exkluzívnu VR minihru F1 a takisto bude dostupná aj na FORMULA 1 LENOVO UNITED STATES GRAND PRIX 2023 v Austine.

Na základe kultových pretekárskych hier, ktoré mnohí z nás hrávali ako deti, môžu používatelia jazdiť s vozidlom F1 po replikách okruhov Suzuka International Racing Course alebo Circuit of the Americas a ovládať jeho rýchlosť pomocou tlačidiel na ovládačoch ThinkReality VRX. Počas hrania si používateľ môže pozrieť trať z rôznych perspektív, ako keby pozoroval hračkársku autodráhu umiestnenú na stole. Zážitok je rovnaký ako pri tradičných elektrických autodráhach. Vodiči môžu driftovať v zákrutách, ale ak v zákrute príliš zrýchlia, autíčko môže opustiť dráhu, a dokonca spadnúť zo stola!

Cieľom je dosiahnuť najlepší čas na kolo: výsledková tabuľa zobrazuje výsledky a môže sa premietať na externú obrazovku.

Počas tvorby zážitku ThinkReality F1 sa používala generatívna umelá inteligencia na navrhovanie prvkov pretekárskych vozidiel a trate, ako aj na hlasové komentáre a pomoc pri programovaní. 

Hra Lenovo ThinkReality VRX F1 bude k dispozícii aj na veľtrhu Tech World 2023 spoločnosti Lenovo, ktorý sa koná 23. – 24. októbra v meste Austin v Texase.

Nie je to len o zábave a hrách

Závodná hra je príležitosťou predviesť výkon a hodnotu zážitkov VR a ThinkReality VRX, nového all-in-one headsetu pre virtuálnu realitu (VR) od spoločnosti Lenovo navrhnutý pre podniky.

Technológie XR sú pre podniky a organizácie dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, od školení zamestnancov a virtuálnej spolupráce až po 3D dizajn a inžinierstvo, pretože umožňujú ľuďom robiť viac, rýchlejšie a s nižšími nákladmi.

ThinkReality VRX ponúka trhu skutočne jedinečné a komplexné riešenie XR pre podniky. Zahŕňa nielen špičkový hardvér, ale aj softvér a služby, ktoré uľahčujú nasadenie XR v podnikoch a urýchľujú dosiahnutie návratnosti investícií.

Ekosystém ThinkReality ISV je prispôsobený hlavným prípadom použitia, ktoré vykazujú reálne výsledky a návratnosť investícií vo veľkom meradle. Tréning tvrdých zručností slúži na vytvorenie svalovej pamäte a podporu zamestnancov, aby sa učili praxou a bezpečne zlyhávali. Školenia mäkkých zručností pomáhajú pracovníkom lepšie komunikovať, rozvíjať svoj potenciál a spoznávať hodnoty organizácie. Nástroje na spoluprácu zlepšujú tímové stretnutia, organizovanie špeciálnych podujatí a preskúmavajú digitálne dvojčatá. Aplikácie priestorovej výpočtovej techniky, ako sú virtuálne monitory a aplikácie pracovného postupu s podporou umelej inteligencie pomáhajú rozširovať pracovné priestory a zvyšovať produktivitu. A potom sú tu aj wellness platformy, ktoré pomáhajú zamestnancom zresetovať sa a zregenerovať fyzicky aj psychicky.

ThinkReality VRX je podporovaný širokým portfóliom profesionálnych služieb. Patrí sem flexibilná správa zariadení s cloudovou softvérovou platformou ThinkReality a služby ThinkReality xR od poradenstva a tvorby obsahu až po podporu nasadenia. Podobne ako mnohé podnikové riešenia od spoločnosti Lenovo, aj ThinkReality VRX je podporovaný službou Lenovo’s Integrated Solution Support (LISS) pre nepretržitý globálny zákaznícky servis, ako aj financovaním zariadenia ako služby (DaaS) prostredníctvom Lenovo TruScale.

Spoločnosť Lenovo verí, že inteligentnejšie technológie môžu priniesť revolúciu v spôsobe, akým ľudia trénujú, pracujú a komunikujú. Naše partnerstvo s Formulou 1 nám opäť pomáha prezentovať možnosti technológií, služieb a riešení spoločnosti Lenovo na globálnej scéne.

Značky: