Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dostupné ergonomické klávesnice pre prirodzené písanie prinášajú komfort pri práci doma i v kancelárii.

Spoločnosť Logitech predstavila bezdrôtové ergonomické klávesnice Wave Keys a Wave Keys for Business, ktoré sú odpoveďou na zvýšený dopyt po komforte u pracovného stolu. Klávesnice Wave Keys majú charakteristický zvlnený dizajn a kompaktné usporiadanie kláves, aby ste si nemuseli zvykať na iný spôsob písania. Integrovaná je tiež polstrovaná opierku pre dlane pre pohodlné celodenné používanie. Podľa nedávno zverejnenej správy o stave trhu, ktorú vypracovala spoločnosť RationalStat, sa požiadavky na ergonómiu vybavenia zvyšujú s tým, ako ľudia všetkých vekových kategórií trávia stále viac času pri počítačoch a v nasledujúcich siedmich rokoch majú vzrásť o ďalších 4,6%.

Logitech Nami Wave
Logitech Nami Wave

„Sme presvedčení, že každý má nárok aby sa na konci pracovného dňa cítil dobre a preto sme sa rozhodli navrhnúť základné pracovné vybavenie, ktoré je nielen ergonomické, ale aj vzhľadovo atraktívne a zároveň cenovo dostupné,“ povedal Art O’Gnimh, generálny riaditeľ divízie Core Personal Workspace spoločnosti Logitech. „Vďaka vedecky podloženému dizajnu so schvaľovacou pečiatkou od predných ergonómov dokáže klávesnica Wave Keys zabezpečiť tie najlepšie pracovné podmienky.“

Logitech Nami Wave
Logitech Nami Wave

Unikátny zvlnený tvar klávesnice Wave Keys podporuje prirodzenú polohu rúk, zápästia a predlaktia pri písaní, zatiaľ čo integrovaná vypolstrovaná opierka poskytuje stabilnú celodennú oporu dlaní. Zmestí sa prakticky na každý stôl doma alebo v kancelárii a je ponúkaná v troch farebných verziách – grafitovej, krémovej a ružovej (ružová bude k dispozícii na vybraných trhoch v roku 2024), aby čo najlepšie ladila s vašim pracoviskom.

Klávesnice Wave Keys sú navrhnuté v súlade s cieľom spoločnosti Logitech vytvárať produkty, ktoré zlepšujú život ľudí. To znamená, že pri každom posudzovaní návrhu berieme do úvahy aj environmentálny a sociálny dopad. Klávesnice Wave Keys sú rovnako ako ostatné produkty Logitech certifikované ako uhlíkovo neutrálne a papierové obaly pochádzajú z lesov s certifikáciou FSC a ďalších kontrolovaných zdrojov. Plastové diely v klávesniciach Wave Keys obsahujú certifikované recyklované plasty zo starej vyradenej spotrebnej elektroniky, ktorých podiel je 61% pri grafitovej a 46% pri krémovej verzii.

Logitech Nami Wave
Logitech Nami Wave

Táto klávesnica je kompatibilná s mnohými operačnými systémami. Dá sa pripojiť cez rozhranie Bluetooth alebo cez priložený bezdrôtový adaptér Logi BOLT s vyšším stupňom zabezpečenia prenosu až k trom rôznym zariadeniam súčasne (napríklad Mac, PC a iPad) a ľahko medzi nimi prepínať jednoduchým stlačením tlačidla. Pre pohodovejšiu prácu si môžu používatelia prispôsobiť svoje pracovné prostredie pomocou aplikácie Logi Options+, ktorá im umožní vytvárať aj vlastné klávesové skratky alebo makrá Smart Actions na šetrenie času a zvýšenie produktivity práce. Inteligentné akcie poslúžia na automatizáciu často opakovaných činností, napríklad na automatické spustenie všetkých potrebných programov na začiatku pracovného dňa alebo na spríjemnenie pracovnej prestávky počúvaním obľúbenej hudby.

Logitech Nami Wave
Logitech Nami Wave

Wave Keys je spolu s vertikálnou ergonomickou myšou Lift a ďalšími produktmi na zlepšenie pracovných podmienok najnovším prírastkom v rade ERGO spoločnosti Logitech. Je dôkazom snahy spoločnosti vytvárať produkty s ohľadom na potreby ľudí a s využitím vedeckých poznatkov a praktických skúseností. Klávesnica prešla počas svojho vývoja radom používateľských testov, na ktorých sa podieľalo laboratórium Ergo Lab spoločnosti Logitech a bola schválená aj od US Ergonomics.

Riešenia pre použitie vo firmách

Firmám, ktoré kladú dôraz na dobré pracovné podmienky svojich zamestnancov, ponúka klávesnica Wave Keys for Business úplne nové ergonomické riešenie. Je to ideálne pre všetkých, čo dbajú na svoje zdravie a hľadajú klávesnicu, na ktorej budú môcť ihneď začať pohodlne písať tak, ako boli zvyknutí. Tímy podpory IT môžu tieto komfortné a ľahko použiteľné klávesnice jednoducho  hromadne nasadiť a udržiavať no všetkých firemných pobočkách po celom svete. Uspokoja tým potreby zamestnancov bez ohľadu na to, či používajú Windows, macOS, Chrome OS alebo iné bežné operačné systémy.

Klávesnica Wave Keys for Business je vybavená bezdrôtovou technológiou Logi Bolt, ktorá zabezpečí spoľahlivé bezpečné pripojenie aj v preťaženom bezdrôtovom prostredí a splní neustále prísnejšie firemné bezpečnostné štandardy. Pracovníci IT podpory môžu klávesnice vzdialene monitorovať a spravovať prostredníctvom aplikácie Logitech Sync a zaistiť tak ich bezproblémovú funkčnosť. K dispozícii je tiež aplikácia Logi Options+, pomocou ktorej si zamestnanci môžu prispôsobiť svoje používateľské prostredie, nakonfigurovať klávesové skratky alebo zjednodušiť vykonávanie opakovaných postupností akcií pomocou prednastavených alebo vlastných makier Smart Actions.

Cena a dostupnosť

Klávesnica Wave Keys bude k dispozícii na Slovensku a v Českej republike v grafitovej a krémovej farbe od 13. októbra 2023 u vybraných predajcov (Nay, Alza) za odporúčanú maloobchodnú cenu 71,90€. Ružový variant bude dostupný na vybraných trhoch na jar 2024. Klávesnice Wave Keys for Business v grafitovej farbe budú k dispozícii na webe www.logitech.com a u autorizovaných predajcov od novembra 2023.