Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Mastercard, jeden z najaktívnejších sponzorov významných športových podujatí, rozširuje svoje pôsobenie v ženskom futbale. Tento krok je nielen prejavom podpory rovnosti pohlaví v športe, ale tiež výsledkom úsilia spoločnosti o genderovo vyvážený marketing. Nové partnerstvá sa týkajú samotných špičkových klubov, londýnskeho Arsenalu a Olympique Lyon, ale aj jednotlivých hráčok v role ambasádoriek značky.

Spoločnosť Mastercard je významným sponzorom ženského futbalu už 25 rokov. S tým ako sa tento šport profesionalizuje a narastá jeho úroveň, nastáva podľa Mastercard zároveň vhodná chvíľa investovať do klubov a hráčok. Jedná sa o najpriamejší spôsob ako ženskému športu zaistiť tak potrebné prostriedky. Mastercard dlhodobo pomáha klubom i hráčkam v raste, zviditeľňuje ženský šport a zvyšuje jeho atraktivitu pre širší okruh fanúšikov a podporovateľov. Zároveň aj dlhodobo zdôrazňuje význam diverzity a inklúzie a snaží sa o partnerstvá podporujúce kvalitné riadenie športu i poctivosť všetkých zúčastnených.

Výrazným investovaním do ženského futbalu ako profesionálneho a vplyvného športu sa nám otvára príležitosť priamo ovplyvňovať životy športovkýň a pomáhať pri rozvoji dlhodobých programov pre ženy a dievčatá na celom svete,“ povedal riaditeľ marketingu a komunikácie spoločnosti Mastercard Raja Rajamannar.

Futbal je momentálne medzi mladými ženami najvyhľadávanejším športom a predpokladá sa, že bude v raste pokračovať aj naďalej.

Olympique Lyonnais, ktorý sa často nazýva aj „ženská Barcelona“, dosiahol rekord, keď sa nedávno po ôsmej finálovej účasti stal po šiesty raz víťazom ženskej Ligy majstrov. V domácej súťaži získal klub cenený double, keď vyhral pohár a aj ligu až trinásťkrát v rade. Arsenal Women FC je súčasný majster britskej ženskej ligy Women’s Super League (WSL). Klub drží po sedemnástich odohraných sezónach rekordných 12 ligových titulov.

Na čele ambasádoriek francúzskeho tímu stojí Ada Hegerberg, útočníčka klubu a od roku 2018 tiež držiteľka ocenenia Zlatá lopta, ktoré bolo vôbec po prvýkrát udelené žene. Ocenenie Zlatá lopta sa už od roku 1956 udeľuje najlepšiemu futbalistovi sveta uplynulej sezóny. Ďalšími ambasádorkami sú jej tímové kolegyne – obrankyňa Kadeisha Buchanan a kapitánka kanadského národného tímu, Saki Kumagai, ďalšia obrankyňa klubu a kapitánka japonského národného tímu a Wendie Renard, kapitánka Olympique Lyonnais a niekdajšia kapitánka francúzskeho národného tímu. Wendie bola okrem iného pri všetkých šiestich európskych tituloch klubu.

Z radov londýnskeho Arsenalu sa stane hlavnou ambasádorkou Alex Scott, dlhodobá hráčka a bývalá kapitánka Arsenalu a anglického národného tímu, držiteľka ocenenia Žena roku od Financial Times, držiteľka Radu britského impéria, televízna komentátorka a vôbec prvá odborná komentátorka mužského futbalu. „Je pre mňa poctou spojiť sily so spoločnosťou Mastercard pri podpore žien v športe, v ich snahe naplniť svoj potenciál a vybudovať si profesionálnu kariéru, nehľadiac na to, o aký druh športu sa jedná. V spolupráci so spoločnosťou Mastercard mi bude veľkým potešením prispieť k rozvoju ženského futbalu,“ povedala Alex Scott.

Ďalšími členkami tohto už aj tak silného zoskupenia ambasádoriek sú Pernille Harder, útočníčka VfL Wolfsburg a kapitánka dánskeho národného tímu a Sam Kerr, útočníčka klubu Chicago Red Stars a kapitánka austrálskeho národného tímu.

Spoločnosť Mastercard je sponzorom mnohých športových podujatí, medzi ktoré patria aj French Open, Australian Open, Liga majstrov UEFA, PGA TOUR®, Major League Baseball, majstrovstvá sveta v pätnástkovom ragby, golfový turnaj British Open, Copa América alebo liga počítačových hier League of Legends Esports. Svoje partnerstvá a možnosti využíva spoločnosť Mastercard v programoch Priceless Cities nebo Priceless Specials, ktoré držiteľom platobných kariet Mastercard umožňujú dostať sa ešte bližšie k svojím obľúbeným športom a športovcom.

Značky: