Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na výstave Lenovo Tech World ’23 spoločnosť Motorola posúva svoje úsilie v oblasti AI na novú úroveň a predstavuje inovácie, ktoré redefinujú možnosti flexibilného hardvéru a zároveň predstavujú vzrušujúce nové funkcie AI. Tieto funkcie siahajú od generatívnej personalizácie až po sofistikovaného osobného asistenta.

Motorola je už roky v popredí inovácií a naďalej sa zaväzuje prinášať spotrebiteľom zmysluplné a premyslené zážitky. Motorola má zabudované funkcie AI v mnohých oblastiach svojich zariadení, ako je fotoaparát, batéria, displej a výkon zariadenia. Skúsenosti s modernými smartfónmi však prechádzajú transformačným posunom, pričom umelá inteligencia je v centre pozornosti a slúži ako osobný asistent a nástroj na zlepšenie každodenných úloh, zlepšenie výkonu a na vytváranie zmysluplnejších zážitkov pre používateľov.

Odhalenie konceptu adaptívneho displeja, ktorý sa prispôsobuje potrebám našich spotrebiteľov

Motorola naďalej posúva hranice a investuje do flexibilných zobrazovacích technológií a zariadení. Nové koncepčné zariadenie využíva displej FHD+ pOLED, ktorý možno ohýbať a tvarovať do rôznych foriem v závislosti od potrieb používateľov. Tento koncept adaptívneho displeja ďalej stavia na inováciách displeja a mechanických prvkov iných skladacích a rolovacích zariadení v kategórii smartfónov a počítačov.

Koncept adaptívneho displeja je možné nastaviť zo štandardného zážitku zo smartfónu s OS Android v plochej polohe až po ohnutie pre nosenie na zápästí alebo umiestnenie v niekoľkých režimoch stojana. Keď je 6,9-palcový displej položený naplocho, ponúka plnohodnotný Android zážitok, rovnako ako akýkoľvek smartfón. Vo vzpriamenej polohe je možné zariadenie nastaviť do samostatne stojacej polohy, čím sa na 4,6-palcovom displeji spustí kompaktnejšia forma plného Androidu. Používatelia si tiež môžu omotať zariadenie okolo zápästia a získať tak podobný zážitok ako ponúka externý displej na motorola razr 40 ultra, aby zostali pripojení aj počas cesty.

Lenovo Tech WorldZdroj: Lenovo
Lenovo Tech World

Predstavujeme nový rad konceptov Motorola AI
Motorola chápe dôležitosť personalizácie pre spotrebiteľov a naďalej sa zaväzuje skúmať, ako môže AI zlepšiť prispôsobenie zariadenia, aby používateľom poskytla skutočne jedinečný zážitok. Motorola vyvinula generatívny model AI, ktorý beží lokálne na zariadení, aby používateľom umožnil rozšíriť svoj osobný štýl na ich telefón. Pomocou tohto konceptu môžu používatelia nahrať alebo zachytiť obrázok svojho oblečenia a vytvoriť tak viacero jedinečných obrázkov vygenerovaných AI, ktoré odrážajú ich štýl. Tieto obrázky potom možno použiť ako vlastnú tapetu na ich zariadení.

MotoAI
Lenovo vyvíja osobného asistenta pre PC aj smartfóny. Model AI je navrhnutý tak, aby sa nikdy neprestal učiť, a má základný model jedinečne prispôsobený používateľovi, pričom zároveň chráni jeho súkromie. Model je tiež navrhnutý tak, aby mal vedomostnú základňu, ktorá sa prispôsobuje vzorom a používaniu s prirodzenými schopnosťami interakcie s hlasom alebo textom.

Koncept MotoAI je inovatívny prístup k najnovšiemu trendu v AI s veľkými jazykovými modelmi (LLM). Používatelia môžu spolupracovať so svojím osobným asistentom MotoAI, aby odpovedali na otázky, koncipovali správy, plánovali úlohy a ešte oveľa viac. Zatiaľ čo väčšina LLM prevádzkuje cloudové operácie, MotoAI dokáže spracovávať údaje a spúšťať úlohy lokálne na zariadení, čo používateľom ponúka lepšie súkromie údajov. MotoAI tiež obsahuje vedomostnú základňu na zariadení, kde vzory a preferencie používateľov informujú o ich skúsenostiach, vďaka čomu je časom dynamickejšia, osobnejšia a užitočnejšia.

Mobilné skenovanie dokumentov 2.0
Spoločnosť Motorola, ktorá si uvedomuje rastúci dopyt po skenovaní dokumentov v reálnom čase na cestách, predstavila koncepčný model AI, ktorý vylepšuje schopnosť funkcie Doc Scanner, ktorá je v súčasnosti integrovaná do kamerových systémov Motorola. Cieľom tejto inovácie je zlepšiť kvalitu výsledného obrazu minimalizovaním vrások a tieňov, aby sa zabezpečilo, že dokumenty alebo obrázky budú vyzerať čo najostrejšie a najčistejšie.

Lenovo Tech WorldZdroj: Lenovo
Lenovo Tech World


Zhrnutie textu AI

Spoločnosť Motorola sa snaží pomáhať používateľom zvyšovať produktivitu prostredníctvom rôznych aplikácií a riešení. Sumarizácia textu AI preberá dlhé rozhovory, e-maily alebo správy a rozdeľuje ich na kľúčové správy pre rýchle a jednoduché pochopenie.

Zahmlievanie obsahu pre súkromie

Koncept zahmlievania obsahu súkromia od spoločnosti Motorola využíva umelú inteligenciu na bezproblémovú ochranu informácií a súkromia používateľov inteligentnou identifikáciou a rozmazávaním oblastí obsahujúcich profilové obrázky a mená v príspevkoch na sociálnych sieťach.

Lenovo Tech WorldZdroj: Lenovo
Lenovo Tech World

Pohľad do budúcnosti

Spoločnosť Motorola predstavila štyri koncepty umelej inteligencie, ktoré sľubujú, že zmenia každodenné skúsenosti spotrebiteľov. Od generatívnych tapiet s umelou inteligenciou, ktoré vdýchnu život obrazovke zariadenia, cez pokročilé funkcie ochrany súkromia s umelou inteligenciou, ako je rozmazanie citlivých informácií, až po čarovný dotyk, ktorý premení pokrčené účtenky na neporušené dokumenty. Potvrdzuje to, že pohodlie používateľa je na čele inovácií. Okrem toho, vďaka schopnosti bez námahy sumarizovať poznámky, e-maily a rozhovory, spoločnosť Motorola pokračuje v napĺňaní svojho poslania poskytovať inovatívne riešenia na cesty, ktoré zvyšujú mobilitu, vreckové možnosti a celkovú jednoduchosť pre spotrebiteľov.

Značky: