Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Oracle na konferencii Oracle OpenWorld 2015 oznámila, že rekordný počet partnerov rozširuje svoje podnikanie a podieľa sa na spoločnej ponuke cloudových riešení. Na podporu partnerov a ich obchodného rastu sú v rámci siete Oracle PartnerNetwork (OPN) spustené nové programy zamerané práve na cloud. Už v lanskom roku spoločnosť Oracle spustila na podporu cloudu on-line komunitu Oracle Cloud Connection, ktorá vzbudila veľký záujem partnerov.

Nové programy sú navrhnuté tak, aby partneri mohli v ich rámci úspešne prevádzať svojich nových aj súčasných zákazníkov na cloudové riešenia a pomocou cloudových produktov a služieb Oracle uspieť na tomto stále sa zrýchľujúcom trhu. Sieť OPN teraz ponúka partnerom najkomplexnejšie portfólio cloudových programov, či už ide o integrované aplikácie, alebo služby poskytovania platformy. Od začiatku budúceho roku bude v rámci siete OPN partnerom k dispozícii kompletná ponuka PaaS (platforma ako služba) a IaaS (infraštruktúra ako služba) rovnako ako práve uvádzané cloudové aplikácie (SaaS). Nové aj súčasné partnerské programy sú určené tak pre distribútorov, ako aj pre predajcov s pridanou hodnotou (VAR). Partnerom sa ponúkajú atraktívne zľavy a marže rovnako ako možnosť uzatvárať so zákazníkmi viacročné kontrakty.

Partneri môžu jednoducho začať poskytovať cloudové riešenia Oracle pomocou úrovne Cloud Registered. Vstup do tohto programu je možný až do 31. 5. 2016, pričom registrácia v tomto termíne nevyžaduje žiadne členské poplatky. Členovia siete OPN tejto úrovne budú môcť predávať riešenia Oracle Cloud Platform vrátane riešení PaaS a IaaS. Získajú prístup k platforme OPN Cloud Business Builder, ktorá ponúka podporu predaja, marketingu, technologické školenia aj ďalšie zdroje, navyše budú môcť využívať značku OPN.

 

Značky: