Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predajne, reprografické firemné oddelenia (Corporate Reprographics Departments – CRDs), komerčné tlačiarne, kancelárie a školy si  môžu odteraz užívať väčšiu flexibilitu a spôsobilosť hárkovej tlače vďaka sérii tlačiarní Pro 8300 s jednohárkovo lisovanou tlačou spoločnosti Ricoh.

Séria nahrádza mono platformu Ricoh Pro 8200. Skladá sa z dvoch modelov s vysokou rýchlosťou produkcie, pričom prvý pracuje rýchlosťou 111 a 136 strán za minútu a zameriava sa na CRDs, kopírovacie predajne a komerčné tlačiarne. Druhý model menších rozmerov má rýchlosť 96 strán za minútu a je riešením najmä pre kancelárie, vládne prostredie a školy.

Kompaktnejší lis obsahuje malý finišer a triediaci výsuvný výstupný zásobník, ktorý je ideálne prispôsobený pre výrobné prostredie s obmedzeným priestorom.

Obe riešenia využívajú technológiu VCSEL s rozlíšením 2400 x 4800 dpi spoločnosti Ricoh, aby dosiahli vysokú kvalitu tlačových výstupov. Obe disponujú 17-palcovým farebným panelom s dotykovým displejom pre rýchle a jednoduché nastavenie. Obrazovku panelu je možné ovládať na diaľku cez tablet. Ten zobrazuje tiež kontrolné rozhranie EFI, čím odstraňuje potrebu používať špecializovaný display.

„Táto nová všestranná trieda zlepšuje naše portfólio hárkovej tlače a reaguje na rýchly obrat krátkodobých výrobných požiadaviek, ktoré formujú dnešnú oblasť tlače,“ hovorí Eef de Ridder, viceprezident pre komerčnú tlač, komerčnú a priemyselnú tlačovú skupinu Ricoh Europe. „Navrhnuté s hlavnými prvkami jednoduchého ovládania, ľahkého nastavenia a spoľahlivého a efektívneho pracovného postupu, sú tieto zariadenia vyrobené na to, aby dosahovali vysoko kvalitné výsledky, ktoré dokonale spĺňajú potreby kľúčových trhových sektorov.“

Séria tlačiarní Pro 8300 spoločnosti Ricoh je v Európe dostupná od marca 2019.

Pre viac informácií navštívte www.ricoh-europe.com.

Značky: