Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Keďže sa podniky transformujú tak, aby lepšie vyhovovali hybridným pracovným postupom, pozornosť sa sústreďuje na návrat ľudí do kancelárie. Diskusia o tom, ako zariadiť a vybaviť rokovacie priestory tak, aby čo najlepšie vyhovovali potrebám všetkých používateľov teraz aj v budúcnosti, je trendom vo všetkých odvetviach.

Pokiaľ ide o technológiu, kľúčovým kritériom musí byť vysoká kvalita zvuku a obrazu, aby sa zabezpečila inkluzívnosť pre vzdialených účastníkov a jednoduché používanie a intuitívnosť pre bezproblémové stretnutia.

Hoci je dôležitý výkon vhodný na daný účel (garantovaný spoločnosťou Sharp/NEC), nemusí to znamenať obetovanie dobrého vzhľadu. Ak ste navrhli a špecifikovali svoju konferenčnú miestnosť v najvyššej kvalite, budete chcieť, aby technológia vyzerala rovnako dobre ako funguje.

Systém NEC Dual Collaboration (skratka Du-Co) Room System bol cielene navrhnutý tak, aby poskytol hybridným tímom nástroje najvyššej kvality a zároveň hladko zapadol do najštýlovejších interiérov.

Nová 75″ veľkosť bola pridaná k už známemu radu systémov Du-Co Room LCD v existujúcich veľkostiach 55″ a 65″.

Spoločnosť Sharp/NEC uviedla na trh 75" LCD systém s duálnou spoluprácouZdroj: Sharp NEC

Dvakrát krajšie: dve obrazovky, jedno pekné riešenie hybridnej konferenčnej miestnosti

75-palcový priestorový systém NEC s dvoma obrazovkami kombinuje dva displeje, interaktívny NEC MultiSync® M751 IGB a rovnako navrhnutý neinteraktívny nedotykový MultiSync® M751 IGB, do komplexného používateľsky prívetivého systému. Ideálne sa hodí na usporiadanie priestorov na stretnutia a spoluprácu, či už na úplné stretnutia tímu tvárou v tvár alebo na hybridné stretnutia. Vďaka elegantnému a vkusnému dizajnu toto zobrazovacie riešenie bez problémov zapadne do moderných kancelárskych priestorov. Neinteraktívny displej je vybavený rovnakým ochranným skleneným panelom ako dotyková obrazovka, vďaka čomu majú rovnaký vizuálny vzhľad.

Používatelia už nemusia robiť kompromisy medzi dizajnom a funkčnosťou pri práci s interaktívnym a neinteraktívnym displejom v rámci možnosti dvoch obrazoviek. Vďaka 75-palcovému priestorovému systému NEC Du-Co môžu používatelia využívať nielen vizuálne príjemné riešenie, ale aj lepšiu použiteľnosť. Vďaka dotykovej obrazovke InGlass™ systém ponúka vo svojej triede najlepší zážitok z práce s perom na papieri. Zobrazovacie riešenie optimalizované pre priestorové videokonferencie umožňuje kreatívne procesy pri hybridných stretnutiach, ako sú Microsoft Teams alebo Zoom.

Vysoká úroveň jasu 500 cd/m2 zaručuje vynikajúcu čitateľnosť a reprodukciu obrazu aj v dnešných typicky svetlých rokovacích miestnostiach a antireflexná vrstva minimalizuje rušivé odlesky a pomáha eliminovať odtlačky prstov.

V spoločnosti Sharp/NEC si ceníme naše strategické partnerstvá a aliancie, čo znamená, že môžeme našim zákazníkom odporučiť riešenia na kľúč pre čo najlepší používateľský zážitok. Na veľtrhu ISE sme predstavili rad Zoom Room vrátane zariadenia Neat Bar Pro, ktoré poskytuje vynikajúcu kvalitu zvuku a obrazu pre bezproblémové videokonferencie.

Pozrite si video, v ktorom Daniela Dexheimer, manažérka sekcie technológií spolupráce v spoločnosti Sharp/NEC, vysvetľuje viac o systéme Du-Co Room.

Prirodzený interaktívny zážitok

Bez ohľadu na to, či používate prst alebo citlivé pasívne pero, dotyková technológia InGlass™ poskytuje vynikajúci interaktívny výkon vrátane Windows Ink a odmietania dotyku dlane. Používatelia si môžu vychutnať maximálne prirodzené a presné písanie, ako keby používali tradičnú tabuľu. Súčasťou balenia je bezplatný softvér FlatFrog Board for Rooms pre biele tabule.

Povrch oboch obrazoviek ponúka vynikajúcu odolnú ochranu proti nárazom a poškriabaniu a znižuje tvorbu odtlačkov prstov. Keďže obe obrazovky sú identické, jediným problémom môže byť rozpoznanie, ktorá z nich je dotyková! Niektorí naši zákazníci sa rozhodli využiť našu službu laserového gravírovania na označenie rámika dotykovej obrazovky, aby bolo jasné, ktorej z nich sa treba dotknúť.

Spoločnosť Sharp/NEC uviedla na trh 75" LCD systém s duálnou spoluprácouZdroj: Sharp NEC

 

Dopyt po špičkových zasadacích miestnostiach

Estetický vzhľad systému NEC Du-Co Room System je na trhu jedinečný. Vznikol ako priamy výsledok rozhovorov s našimi koncovými používateľmi. Počúvali sme ich potreby a reagovali sme na ne účelnými riešeniami. Jeden z našich globálnych zákazníkov, popredná medzinárodná právnická firma, integruje systém Du-Co Room System do svojich novo zrekonštruovaných zasadacích miestností.

Po rekonštrukcii zasadacích miestností na veľmi vysokej úrovni sme ich chceli vybaviť riešením s dvoma obrazovkami, ktoré by podporovalo videokonferencie a spoluprácu. Porovnali sme niekoľko ponúk, ale boli sme sklamaní, že vzhľad dotykových a nedotykových povrchov obrazoviek a okolitých rámčekov sa nezhodoval. Pôsobilo to rušivo na pohľad a jednoducho sa to nehodilo k nášmu špičkovému dizajnu interiéru. Tento problém sme oznámili spoločnosti Sharp/NEC, ktorá bola veľmi ochotná zvážiť vývoj produktu, ktorý by spĺňal naše potreby. Systém Du-Co sme testovali v našej londýnskej kancelárii a s jeho vzhľadom a výkonom sme veľmi spokojní. Výrobky Sharp/NEC sú k dispozícii celosvetovo, takže sme schopní štandardizovať riešenie pre naše rokovacie priestory v iných lokalitách – manažér globálnych AV služieb pre poprednú medzinárodnú právnickú firmu.

Spoločnosť Sharp/NEC uviedla na trh 75" LCD systém s duálnou spoluprácouZdroj: Sharp NEC

Technické parametre NEC 75″ Du-Co Room System:

Technológia panelovADS s priamym LED podsvietením
Veľkosť obrazovky [palce/cm]75/189,3
Rozlíšenie4K – 3 840 x 2 160
Jas [cd/m²]500
Prevádzkové hodiny24/7
Úroveň zahmlievaniaPro (25)
Pomer strán16:9
Kontrastný pomer (typ.)≥ 8000:1
Pozorovacie uhly [°]178 horizontálne / 178 vertikálne (zvyčajne pri kontrastnom pomere 10:1)
Farebná hĺbka [bn]1.073 (10bit)
Čas odozvy (typ.) [ms]8
Obnovovacia frekvencia [Hz]60

Konektivita:

Digitálny video vstup2 x DisplayPort (HDCP), 2 x HDMI (HDCP)
Digitálny audio vstup1 x Port pro obrazovku, 2 x HDMI
Ovládanie vstupukábel diaľkového ovládania (3,5 mm jack)
LAN 100Mbit, RS232
Vstupné údaje1 x USB 2.0 (Downstream)
1 x USB 2.0 (Powered 5V/2A, Firmware Updates)
1 x USB 2.0 Type-B (Downstream)
Digitálny video výstup1 x DisplayPort (loop through: DisplayPort, SDM slot-in PC),
1 x HDMI (loop through: HDMI, SDM slot-in PC)
Analógový video výstup1 x 3,5 mm konektor
Ovládanie výstupu1 x LAN 100Mbit
Detekcia vstupuVlastné, prvé, posledné
PiP/PbPDuálne rozdelenie, štvornásobné rozdelenie, škálovateľná veľkosť obrazu

Dotyk:

Dotyková technológiaInGlass™
Dotykové body / udalostiSkutočné viacdotykové ovládanie až 20 dotykmi
Čas odozvy [ms]≤ 15
Metóda vstupuPero (≥ 2 mm); Prst; Rukavice
Operačný systémPrirodzený viacnásobný dotyk: Windows 7, Windows 8, Windows 10, Linux, Android; Předvolená myš: Windows XP, Windows Vista, Mac OS X
Komunikačný protokolUSB-HID
Presnosť [mm]< 1
Odmietnutie dlaneAno
Windows InkAno

Sklo:

TypPrémiové tvrdené sklo s povrchovou úpravou proti odleskom
Hrúbka [mm]3
Tvrdosť [H]7

Príslušenstvo:

Mobilné stojany (L20PNSR780MEU, PD02MHA, PD03MHA); Reproduktory (SP-RM3);

Spoločnosť Sharp/NEC uviedla na trh 75" LCD systém s duálnou spoluprácouZdroj: Sharp NEC

Výhody:

  • Nerobte kompromisy v oblasti dizajnu – kombinujte interaktívne a neinteraktívne displeje s rovnakým elegantným a vkusným dizajnom, rámčeky oboch vám presne padnú, medzi dotykovými a nedotykovými povrchmi nie sú žiadne nepresnosti ako u konkurenčných produktov!
  • Prirodzený zážitok z písania – je to ako písať na papier! Bez ohľadu na to, či používate prst alebo pero, dotyková technológia InGlass™ poskytuje bezproblémový interaktívny dotykový výkon vrátane Windows Ink a potlačenia dlane.
  • Oba displeje sú vybavené technológiou NEC Open Modular Intelligence (OMI) slot-in – vyberte si prispôsobiteľný výpočtový výkon s doskou Raspberry Pi Compute Module 4 alebo výkonnejšie dosky Intel® Smart Display Modules (Intel® SDM) pre riešenie na mieru.
  • Pripravený na prevádzku v kritických podmienkach 24 hodín denne, 7 dní v týždni – starostlivý výber priemyselných komponentov a dizajn zameraný na náročné podmienky používania sprevádza pohlcujúci a neprerušovaný zážitok zo sledovania.
  • Zvýšte svoju produktivitu – získajte bezplatnú ročnú licenciu FlatFrog Board for Rooms na zvýšenie efektivity vašich stretnutí.

Odkaz na produktový list NEC 75″ Du-Co Room System

Kvalita robí rozdiely – Sharp NEC Display Solutions.

Kompletný sortiment produktov spoločnosti Sharp/NEC nájdete TU.

Dostupnosť a distribúcia produktov:

Výrobky je možné zakúpiť v sieti distribútorov alebo predajcov Sharp/NEC.

Distribútori pre SK sú:

– AP Media SK – https://www.apmedia.sk/
– AT Computer SK – https://www.atcomp.sk/
– eD System SK – https://www.edsystem.sk/

3 roky záruka výrobcu:

Sharp/NEC ponúka štandardnú trojročnú záruku a je možné pridať predĺženú záruku výrobcu až na 5 rokov.
Výrobca tak ponúka najvyššiu bezpečnosť investície a veľmi nízke celkové náklady na vlastníctvo.
Spoločnosť Sharp/NEC ponúka pre svoje výrobky službu SERVICE PLUS – záväzok kvality.

Sharp/NEC servis a podpora.

Servis výrobkov Sharp/NEC zabezpečuje spoločnosť:

IMPROMAT-COMPUTER s.r.o., Za Štadiónom 3, 900 01 Modra, SK
SR  Tel.: +421 948 657 147