Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony dnes na veľtrhu Photokina 2016 v nemeckom Kolíne oznámila, že zahajuje spoluprácu so spoločnosťou Profoto.

Cieľom tejto spolupráce je poskytnúť náročným fotografom prostriedok, vďaka ktorému by mohli vdýchnuť svojim kreatívnym a ambicióznym víziám život.

Táto spolupráca sľubuje optimálnu kompatibilitu bleskov a príslušenstva k bleskom od spoločnosti Profoto so systémovými fotoaparátmi Sony (ILC). Sony poskytla spoločnosti Profoto technické špecifikácie troch svojich modelov systémových fotoaparátov. Umožnila im tak vyvinúť produkt, ktorý ponúka užívateľom fotoaparátov Sony α výnimočný zážitok z „tvarovania svetla“.

Yosuke Aoki, šéf celoeurópskeho produktového marketingu, divízie Digital imaging a viceprezident Sony Europe Ltd. uviedol: „Jednou z vecí, ktoré zdieľame so spoločnosťou Profoto, je náš zápal, s ktorým sa snažíme umožniť fotenie skvelých snímok. Sme preto nadšení, že teraz sa užívateľom fotoaparátov Sony α rozširujú ich fotografické možnosti.”

Prvým produktom z ponuky Profoto, ktorý z tejto spolupráce vzišiel, je diaľkový ovládač Profoto Air Remote TTL-S, bezdrôtovo prepájajúci blesk Profoto Air s vybranými fotoaparátmi Sony αi. Air Remote TTL-S je malý bezdrôtový rádiový vysielač, ktorý sa dá pripojiť k pätici fotoaparátov Sony. Ovládač umožňuje TTL meranie expozície v kombinácii s akýmkoľvek bleskom Air TTL od spoločnosti Profoto. Pri nastavení režimu TTL postačí, keď fotograf zaostrí a môže snímať. Air Remote TTL-S komunikuje s bleskom a automaticky zabezpečí dokonalú expozíciu. Ovládač Air Remote TTL-S tiež ponúka High-speed Sync, patentovanú technológiu spoločnosti Profoto – rýchlejšiu, výkonnejšiu a konzistentnejšiu ako ostatné HSS systémy na trhu.

Systém diaľkového ovládania blesku Air Remote TTL-S bude celosvetovo uvedený na trh začiatkom roka 2017.

Značky: