Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový firmvér umožňuje kamerám nakrúcať v rozlíšení DCI 4K pri 24 snímkach za sekundu, pridáva podporu anamorfických objektívov a kompenzáciu dýchaniai. Zjednocuje tak ovládanie a pracovné postupy pri modeloch radu Cinema Line

Spoločnosť Sony oznámila vydanie aktualizácií firmvéru pre full-framovú digitálnu kameru FX3 a Super 35 digitálnu kameru FX30, ktoré pre tvorcov vylepšujú množstvo funkcií a konektivitu. Od svojho uvedenia na trh sa kamera FX3 stala obľúbeným nástrojom pre všetkých tvorcov špičkových celovečerných filmov, televíznych seriálov i nezávislých filmárov na celom svete. Teraz prináša spoločnosť Sony na základe spätnej väzby od komunity používateľov nové aktualizácie, ktoré vylepšujú možnosti filmovej tvorby. FX3 verzia 3.00 a FX30 verzia 2.00 pridávajú veľmi žiadané funkcie, ako je možnosť nakrúcať DCI 4K v 24.00p (4096 x 2160)ii s novým formátom XAVC S-I DCI 4K (17:9). 

„FX3 je skvelým partnerom kamery VENICE pri nakrúcaní filmov. Svojim farebným podaním a presnosťou sa vyrovná svojmu väčšiemu súrodencovi VENICE. Používal som FX3 pri nakrúcaní niekoľkých posledných seriálov a vždy som bol nadšený a príjemne prekvapený. Teším sa, keď uvidím, čo ešte dokáže,“ uviedol držiteľ ceny Emmy, kameraman Checco Varese ASC. 

Okrem reálneho snímkovania 24p teraz FX3 verzia 3.00 a FX30 verzia 2.00 ponúkajú podporu anamorfických objektívov s možnosťou roztiahnutia 1,3x a 2,0x. FX3 verzia 3.00 teraz ponúka kompenzáciu efektu focus breathing (dýchanie) pri ostrení. Pri použití s kompatibilnými objektívmiiii minimalizuje kompenzácia dýchania pri ostrení posuny zorného uhla pri posune ostriaceho bodu, pričom ďalšia kompenzácia je k dispozícii v postprodukcii pomocou Catalyst Prepare/Browse a Catalyst Prepare Plugin. V záujme jednoduchšieho používania fotoaparátu pri nakrúcaní boli pridané i ďalšie funkcie, vrátane možnosti prepínať z režimov Standard Movie a S&Q Motion stlačením tlačidla. Pomenovanie súborov je teraz podobné ako pri našich špičkových kamerách CineAlta, ako sú FX9, VENICE a VENICE 2, aby sa zabezpečil ľahký pracovný postup, najmä v projektoch, kde sa FX3/FX30 používa ako B-cam alebo C-camiv.

„Od svojho uvedenia na trh sa FX3 a teraz aj FX30 stali obľúbenými kamerami, ktoré môžete používať samostatne alebo spoločne s našimi kamerami radu Cinema Line a VENICE. Pridaním tohto firmvéru spoločnosť Sony s radosťou vytvára rad digitálnych filmových kamier, ktoré sú vhodné pre filmárov na všetkých úrovniach,“ dodáva Yann Salmon Legagneur, riaditeľ produktového marketingu divízie Digital Imaging spoločnosti Sony Europe.

Creator’s Cloud 

Okrem nových funkcií na nakrúcanie filmov ponúka táto aktualizácia firmvéru aj jednoduché pripojenie k chytrému telefónu a integráciu s novou službou Sony Creators‘ Cloudv pre jednotlivcov. Creators‘ Cloud poskytuje služby a optimalizované aplikácie od nakrúcania až po spoluprácu s tvorcami na celom svete. Novo spustená aplikácia Creators‘ Appvi umožňuje každému, kto má účet Creators‘ Cloud, prenášať svoje fotografie a videá z fotoaparátu do telefónu a potom ich bezproblémovo odosielať do cloudu a zároveň ponúka vzdialené ovládanie fotoaparátu.

Zlepšila sa stabilita pripojenia pri prenose snímok z fotoaparátu do aplikácie Creators‘ App v chytrom telefóne, kedy prenosy pokračujú na pozadí, aj keď je chytrý telefón v režime spánku alebo je spustená iná aplikáciavii. Stav batérie fotoaparátu a médií je možné sledovať v chytrom telefóne a podľa potreby upravovať dáta a názvy fotoaparátov.

Dostupnosť

Aktualizácie FX3 verzia 3.00 a FX30 verzia 2.00 sú k dispozícii od 12. apríla. Filmári si môžu aktualizáciu jednoducho stiahnuť priamo do svojej kamery pomocou počítača PC alebo Mac. Ďalšie podrobnosti nájdete TU.

Najrôznejšie exkluzívne príbehy, videá a vzrušujúci nový obsah zhotovený najnovšími fotoaparátmi a ďalšími produktmi Sony nájdete tu. Európske fotografické centrum spoločnosti Sony komunikuje v 22 jazykoch, obsahuje podrobné informácie o produktových novinkách, súťažiach a aktuálnom zozname akcií Sony v jednotlivých krajinách.

Značky: