Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové 4K HDR televízory od Sony prinášajú špičkovú kvalitu obrazu a množstvo smart funkcií. 

Spoločnosť Sony predstavila štyri nové rady televízorov pre rok 2019 – XG83, XG81, XG80 a XG70. Všetky rady budú v ponuke v rôznych veľkostiach obrazovky, aby dokonale zapadli do každej obývacej izby. Sú ideálnou voľbou, nech je veľkosť miestnosti akákoľvek. Nové modely sú vybavené množstvom špičkových obrazových a zvukových technológií a môžu byť skvelým začiatkom pre každého, kto túži po úchvatných 4K HDR zážitkoch.

Model XG83 sa pýši 4K HDR procesorom X1 s objektovo orientovaným HDR remasterom z dielne Sony a HDR technológiou Super Bit Mapping, ktorá umožňuje dokonalejšiu reprodukciu hĺbky, textúry aj prirodzených farieb. Obraz je realistickejší vďaka dokonalej ostrosti a vyššiemu jasu.

Série XG83, XG81, XG80 a XG70 disponujú uznávanými technológiami pre spracovanie obrazu z dielne Sony, ktoré prinášajú podmanivý zážitok zo sledovania. Technológia 4K X-Reality PRO zdokonaľuje každý záber na kvalitu blížiacu sa 4K a vylepšuje jeho ostrosť, odkrýva presnejšie detaily a nuansy scény, zatiaľ čo displej TRILUMINOS zaisťuje, aby všetky farby pôsobili realistickejším dojmom a reprodukuje každučký odtieň či tón.

Televízory taktiež pôsobia v akomkoľvek interiéri veľmi elegantne vďaka prémiovému rámiku s dizajnom hliníka (XG83) či brúseného hliníka (XG81, XG80, XG70) a štýlovým stojančekom, ktoré perfektne schovajú káble a udržia ich na správnom mieste.

Pokiaľ ide o smart funkcie, XG83, XG81 a XG80 sú vybavené Sony Android TV, ktorá podporuje široké spektrum aplikácií od Google Play, vrátane YouTube, Netflix, Prime Video a mnoho ďalších. S televízormi XG83, XG81 a XG80 bude váš domov ešte viac smart, pretože ponúknu vstavanú funkciu Google Assistant.

Diváci si môžu pomocou Google Assistant, ktorý ovládajú hlasom prostredníctvom diaľkového ovládača, jednoducho a rýchlo naplánovať deň alebo vyhľadávať obsah, prehrávať televízne programy, filmy a veľa ďalšieho. Model XG70 je vybavený vstavaným internetovým prehliadačom. Dokonale sa tak hodí k tomu, aby ste si jeho prostredníctvom mohli streamovať programy a filmy z obľúbených aplikácií. Ponúkne okamžitý prístup na aplikácie Netflix a YouTube3, ktoré spustíte jediným kliknutím.