Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Summit Motors Slovakia s.r.o. sa od 1. decembra 2020 stal Yuki Ura, ktorý na pozícií nahradí Alexandra Vyšeka.

Výmena na čele spoločnosti Summit Motors Slovakia sa uskutočnila po viac ako dva a pól ročnom pôsobení Alexandra Vyšeka na pozícií generálneho riaditeľa. Jeho nástupcom sa stal Yuki Ura, ktorý do slovenskej pobočky spoločnosti prichádza priamo z domovskej krajiny Sumitomo Corporation, z Japonska. Yuki Ura počas svojej kariéry v Sumitomo Corporation zastával viacero pozícii v oblasti predaja, marketingu a takisto popredajných služieb v rôznych krajinách Ázie a Južnej Ameriky.

„Som nadšený z možnosti podieľať sa na rozvoji spoločnosti Summit Motors Slovakia a značky Ford na slovenskom trhu. Verím, že spoločne s celým našim tímom poskytneme zákazníkom vždy tie najlepšie a najinovatívnejšie produkty a služby,” povedal nový generálny riaditeľ spoločnosti Yuki Ura.

Pôsobenie doterajšieho generálneho riaditeľa Alexandra Vyšeka sa nieslo v duchu transformácie obchodného modelu značky Ford, ktorý sa v posledných rokoch orientuje hlavne na úžitkové a SUV vozidlá. Takisto nemenej významnou úlohou bola príprava značky z obchodného a servisného hľadiska na nové výzvy súvisiace s nastupujúcou elektrifikáciu.

Napriek neľahkej celospoločenskej situácii ovplyvnenej celosvetovou pandémiou vírusu COVID -19, ktorá významne zasahuje aj automobilový priemysel sa spoločnosť Summit Motors Slovakia pozerá do nového roku 2021 optimisticky a pod vedením nového generálneho riaditeľa už teraz chystá pre slovenských zákazníkov viacero noviniek. Medzi najvýznamnejšie možno zaradiť uvedenie úplne nového SUV Modelu Ford Explorer, čisto elektrického Mustangu Mach-E, rozšírenie ponuky populárneho SUV Ford Kuga o model s plne hybridným pohonom alebo uvedenie nekompromisnej limitovanej edícia Mustangu Mach 1.

Značky: