Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Synology Inc. dnes predstavila 8-šachtový NAS server ďalšej generácie. Model DS1821+ je riešenie určené k vysokokapacitnému a výkonnému ukladaniu a správe dát. Ekosystém jeho aplikácií, univerzálne funkcie pre výkon a rozšíriteľnosť úložiska umožňujú tvorcom obsahu a firmám jednoducho ukladať a zabezpečiť svoje súbory.

“S rastúcimi požiadavkami na dáta rastú aj očakávania našich zákazníkov na riešenia, ktoré by dokázali splniť neustále rastúce požiadavky na výkon a kapacitu,” uviedol Juelin Chen, produktový manažér spoločnosti Synology. “Zariadenie DS1821+ je špeciálne navrhnuté pre zákazníkov, ktorí požadujú univerzálne riešenie úložiska do náročného prostredia s viacerými používateľmi.“

Viac výkonu do budúcnosti

Zariadenie DS1821+ je po zariadení DS1621+ druhým členom radu Plus spoločnosti Synology, ktoré využíva výkonný štvorjadrový procesor AMD RyzenTM. Nový procesor ponúka viac ako dvojnásobný výpočtový výkon v porovnaní s jeho predchodcom1 a zabezpečuje tak významne vyšší výkon a kratšiu reakčnú dobu služieb Synology Drive, Moments a ďalších. Integrovaná podpora dvoch diskov medzipamäte Synology SNV3400 NVMe SSD umožňuje u často používaných dát zvýšiť výkon náhodnej priepustnosti až 20x a viac. Pre zlepšenie výkonu pri práci v sieti je možné nainštalovať voliteľnú sieťovú kartu PCIe 10GbE2 a dosiahnuť tak rýchlosť cez 2312,97 MB/s pri sekvenčnom čítaní a 1149,89 MB/s pri sekvenčnom zápise3.

Flexibilné možnosti úložiska

Model DS1821+ ponúka 8 šácht na pevné disky s možnosťou rozšírenia až na 18 diskov pomocou dvoch rozširovacích jednotiek DX5174. Využíva systém Synology DiskStatiom Manager (DSM) a okrem polí JBOD/RAID0/1/5/6/10 a Synology Hybrid Raid (SHR) umožňuje používateľom vytvárať diskové polia aj pomocou rôzne veľkých diskov a maximalizovať tak potenciál úložiska. Môžete tak využiť staršie disky bez nutnosti inštalácie diskov identickej kapacity.

Systém DSM taktiež ponúka jednoduchý spôsob upgradovania kapacity úložiska po úvodnom nastavení zariadenia. Stačí pridať nový disk a rozšíriť tak pole nie len bezprácne, ale rovnako tak bez prerušenia služieb alebo zdĺhavých manuálnych postupov5. Podobne je možné upgradovať aj možnosti polí RAID s nižšou úrovňou ochrany na vyššiu, napríklad z poľa typu SHR-1 s redundanciou jedného disk na pole SHR-2 s redundanciou dvoch diskov6.

Ochrana dát podnikovej úrovne

Riešenia zálohovania a obnovenia od spoločnosti Synology zabezpečujú ochranu dát uložených v externých zariadeniach aj dát uložených v zariadení DS1821+. Tieto balíčky sú bezplatné a k dispozícii v Centre balíčkov v nástroji DSM.

Súprava Active Backup Suite určená k ochrane infraštruktúry IT umožňuje efektívne a centralizované zálohovanie z počítačov a serverov so systémom Windows aj Linux, virtuálnych počítačov v hypervízoroch so systémami VMware a Hyper-V a z platforiem SaaS Google Workspace a Microsoft 365.

Služba Snapshot Replication vytvára na základe plánu body obnovenia v čase a ponúka rýchle a jednoduché spôsoby navrátenia neúmyselných zmien súborov alebo dokonca šifrovania ransomwareom v zdieľaných zložkách a jednotkách iSCSI LUN. Služba Synology Hyper Backup  umožňuje jednorazovo naplánovať ochranu, ktorá vaše dáta zálohuje do iného zariadenia Synology NAS, jednotky USB, cloudového úložiska Synology C2 alebo do úložísk iných verejných poskytovateľov cloudových služieb.

Dostupnosť

Zariadenie DS1821+ je u predajcov a partnerov spoločnosti Synology po celom svete k dispozícii už dnes.

1 Zlepšenie výkonu procesoru CPU bolo zistené porovnaním s procesorom Intel Atom® C3538.

2 Medzi kompatibilné sieťové karty patrí E10G17-F2, E10G18-T2, E10G18-T1. Aktuálny zoznam kompatibilných zariadení sa nachádza na tomto odkaze.

3 Hodnoty boli dosiahnuté v laboratóriách spoločnosti Synology pri optimalizovaných sieťových nastaveniach a konfiguráciách. Skutočné hodnoty výkonu sa môžu líšiť podľa prostredia. Porovnanie s 8-šachtovým zariadením DS1819+ predchádzajúcej generácie. Všetky podrobnosti o nastavení testu sú uvedené na stránke o výkone na webe spoločnosti Synology pod týmto odkazom.

4 Podpora diskov LFF (3,5“) alebo SFF (2,5“) SATA. Kompatibilitu diskov zistíte podľa zoznamu kompatibilných zariadení Synology. Kapacitu zariadenia DS1821+ je možné rozšíriť za pomoci samostatne zakúpených rozširovacích jednotiek Synology DX517.

5 Pri pridávaní diskov do existujúceho fondu úložiska platia určité obmedzenia. Ďalšie informácie sa nachádzajú v tomto článku.

6 Pri zmenách typu poľa RAID platia určité obmedzenia. Ďalšie informácie sa nachádzajú v tomto článku.

 

Značky: