Streamovacia služba Spotify našla ďalší spôsob, ako presvedčiť návštevníkov na predplatenie programu Premium.

Spotify je jednou z najviac využívaných streamovacích služieb zameraných na hudbu a podcasty. Dostupná je zadarmo, no v rámci využívania niektorých funkcií musíte mať predplatený program Premium. Týka sa to najmä počúvania hudby bez reklám, sťahovania piesní a epizód podcastov na počúvanie offline, no aj ďalších možností. Najnovšie sa tak zdá, že prémiový obsah bude zahŕňať ďalšiu z funkcií.

Pri počúvaní hudby máte zvyčajne možnosť pozrieť si aj text piesne, ktorú práve počúvate. Týka sa to známejších aj menej známych skladieb, čo prináša určitý druh komfortu. Ak si chcete totiž pozrieť text, nemusíte ho hľadať na internete. V septembri 2023 však začala platforma Spotify s testovaním toho, že presunula texty piesní práve pod predplatné Premium.

Texty piesní už len v Spotify Premium

Ako sa tak zdá, experiment so zobrazovaním textov piesní len v rámci Spotify Premium sa osvedčil. Pôvodne platforma testovala toto obmedzenie len v rámci niektorých krajín a v účtoch vybraných používateľov. V súčasnej dobe sa však zdá, že toto obmedzenie pokračuje, nakoľko sa viacerí používatelia platformy začali sťažovať na novinku v rámci rôznych diskusných príspevkov na fórach. Po novom sa tak pri pokuse o zobrazenie textu piesne objaví oznámenie, že si ich môžete užiť v rámci predplatného Premium.

Spotify prináša ďalšie obmedzeniaZdroj: Reddit (gewoon_Midas)
Spotify prináša ďalšie obmedzenia

Obmedzenie, ktoré Spotify zaviedlo už v septembri minulého roka, sme zaregistrovali aj u nás v redakcii. V rámci bezplatného využívania služby Spotify sa nám tak čoraz častejšie začalo stávať, že platforma zahlásila absenciu textu piesne. Po predplatení programu Premium sa však pri tých istých piesňach text objavil, takže toto obmedzenie pôsobilo kvázi nenápadne.

Či sa tento krok streamovacej službe vyplatí alebo nie zatiaľ nevieme posúdiť. Faktom ale zostáva, že konkurenčný YouTube so službou Music ponúka texty piesní zadarmo a navyše umožňuje aj preskakovať piesne a vyberať si z nich donekonečna. Ak by ste však chceli preskakovať piesne na Spotify bez predplatného, máte k dispozícii len 6 preskočení za hodinu. YouTube Music teda bude ešte väčším konkurentom pre Spotify, čo nemusí byť dobrým znamením pre známu službu.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.