Práca s touto aplikáciou bude veľa efektívnejšia.

Google počas konferencie I/O oznámil množstvo softvérových noviniek, ktoré sa budú v najbližších týždňoch dostávať do množstva aplikácií spoločnosti. Pokým jedna z týchto noviniek je písanie emailov Gmailom, tak práve z tejto aplikácie sa dostáva do aplikácie Správy ďalšia šikovná funkcia. Tou je možnosť označovať prijaté správy ako prečítané / neprečítané iba jednoduchým potiahnutím do strany v hlavnom zoznam konverzácií. Táto možnosť rýchlej zmeny stavu prijatej správy je známa z Gmailu, kde je taktiež možné potiahnutiu priradiť viaceré akcie.

Doteraz však bolo v aplikácii Správy možné potiahnutím vykonať iba dve akcie, ktoré umožňovali  archivovať alebo vymazať správu. Akcie pre posunutie je však možné aj celkom vypnúť. Aktuálne sa beta testerom aplikácie Správy začala vo verzii 20230515_01_RC00 objavovať nová možnosť označenia pre správy ako prečítané / neprečítané. Pokiaľ teda máte nainštalovanú túto beta verziu, tak nová funkcia by mala byť dostupná už aj pre vás.

Aktuálne sa už v ponuke “akcií po potiahnutí” nachádzajú možnosti archivovať, odstrániť, označiť ako prečítané alebo neprečítané, alebo túto funkciu jednoducho môžete vypnúť. Hoci možnosť označenia správy ako prečítanej / neprečítanej bola dostupná už skôr, teraz je ju možné vykonať iba jednoduchým posunutím prsta do strany, ktorú si vyberiete v nastaveniach aplikácie. V ponuke je viacero alternatív, čiže je iba na vás, ktorý smer pre posunutie si zvolíte. Pokojne aj obidva pre jednu akciu. 

Triedenie doručenej pošty je odteraz oveľa rýchlejšie. Predpokladáme, že do hlavnej verzie aplikácie sa táto novinka dostane až v najbližších týždňoch.

Zdroj: 9to5google, vlastné

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.