Bodky dôverne poznáme z domovskej obrazovky systému Android.

Tie umožňujú používateľom vidieť, ktorá z ich aplikácií si zaslúži pozornosť. Následne je potrebné vykonať akciu na otvorenie správy alebo iného oznámenia. V iOS je počet neprečítaných oznámení umiestnený vo vnútri bodiek. Portál AndroidPolice teraz informuje, že Google má v pláne podobný spôsob využiť aj vo vnútri aplikácie Správy na zvýraznenie správ, ktoré používatelia ešte neprečítali.

Nová funkcia sa objavila v beta verzii aplikácie Správy Google 10.6.240. V tejto verzii aplikácie sa v prípade neotvorenej správy zobrazuje napravo od času prijatia jasne modrá bodka. Takáto správa je samozrejme aj naďalej zvýraznená tučným písmom. Tento spôsob zvýraznenia poznáme aj z aplikácie Gmail, kde sa týmto spôsobom zobrazuje riadok predmetu neprečítaných e-mailov. 

Správy GoogleZdroj: Android Police

Aspoň nateraz sa zdá, že aktualizácia je distribuovaná na strane servera, takže nemusí byť priamo naviazaná na konkrétnu verziu aplikácie a je pravdepodobne iba otázkou času, kedy ju používatelia uvidia aj vo svojej aplikácii. Zatiaľ však nie je ani známe to, kedy by sa mala táto aktualizácia rozšíriť na všetkých používateľov. 

Rovnako ani nevieme, či sa tak skutočne stane. Keďže bodky upozornení z hlavnej ikony aplikácie stále nezmiznú, je možné, že rovnaké bodky v jej vnútri by mohli spôsobovať viac chaosu, ako mať pre používateľov skutočný prínos.

Zdroj. AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.