Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hrady sú pamätníkmi na časy minulé. Ak by sme ich chceli prirovnať k niečomu vo virtuálnom svete, tak sú ako disky s dátami. Dáta z dôb minulých, dáta o ľuďoch a časoch, ale aj kultúre a architektúre.

Na Slovensku máme dostatok takýchto „pamätníkov“ čias minulých. V minulom roku sme v čase pandémie spustili projekt „Spoznaj Slovensko reálne aj virtuálne!“, kde sme dávali tipy na túry po zaujímavých neznámejších miestach na Slovensku.

Toto leto je situácia s pandémiou podobná a preto sme sa rozhodli pripraviť sériu o hradoch na území Slovenska, ktoré majú množstvo „historických dát“ uložených vo svojich hradbách.

S výberom zaujímavých hradov a stručným rozprávaním o ich histórii sme si nechali poradiť od  odborníka na oživovanie histórie – slobodného šermiarskeho majstra Petra Kozu, ktorý vás bude sprevádzať v každom videu.

V nasledujúcich mesiacoch budeme teda na dvojtýždennej báze prezentovať 5 našich hradov naprieč celým Slovenskom. A, samozrejme, budeme radi, ak tieto krásne „disky s dátami“ minulosti navštívite aj osobne. Skúste uhádnuť, ktoré to budú?

Ak aj neviete tieto miesta navštíviť, ponúkame množstvo virtuálnych možností, ako sa o našich hradoch dozvedieť viac. Pozrite si virtuálne prehliadky, fotogalérie alebo iné zaujímavosti, spojené s daným miestom. Všetko, čo je reálne, vie byť aj virtuálne – to už predsa vieme.

Nechajte sa inšpirovať a rozšírte svoje vedomosti o histórii nášho krásneho Slovenska, ktoré rastie reálne aj virtuálne. Aktuálne informácie k tomuto projektu budú vždy prístupné na našom webe a sociálnych sieťach.

Značky: