Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nastupujúca generácia SSD diskov pomáha všetkým počítačovým nadšencom a tvorcom digitálneho obsahu dosahovať optimálny výkon a rýchly prístup k dátam

Nastupujúca generácia diskov WD Blue® SN550 NVMe™ SSD je schopná dosiahnuť až 4krát vyššiu rýchlosť v porovnaní s SSD diskami SATA. Nová rýchlosť pre výkon počítačov PC s rýchlou odozvou dosahuje hodnôt až 2 400 MB/s**. Vylepšená konštrukcia chladenia umožní zabezpečiť stabilný výkon behom náročných úloh.

Western Digital SSD

Spoločnosť Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) je vďaka novému disku WD Blue SN550 NVMe SSD schopná zabezpečiť až 4krát vyššiu rýchlosť oproti diskom SSD SATA. Najnovší člen oceňovanej produktovej rady WD Blue spoločne s technológiou NVMe, ktorá sa zameriava na výkon, je postavený na mieru tvorcom digitálneho obsahu a používateľom PC, ktorí chcú štartovať počítač rýchlejšie a pracovať s vyšším výkonom.

Plná podpora všetkých nárokov na nové úložiská

Prostredie s vysokým nárokom na výkon úložísk, ako sú spracovanie videa v rozlíšení 4K/8K, rozsiahle súbory alebo aplikácie náročné na spracovávanie dát, vyžadujú spoľahlivosť, odolnosť, rýchlosť a kapacitu. Presne to, čo môže poskytnúť rozhranie NVMe. Podľa správy Forward Insights bude rozhranie NVMe vo viac než 75 % úložísk vyrobených a dodaných v segmente PC do roku 2021[1]. Nový disk WD Blue SN550 NVMe SSD stavia na garantovanej spoľahlivosti produktového portfólia Western Digital NVMe a je vytvorený preto, aby splnil vyššie uvedené požiadavky a premenil slabé miesta v spracovaní dát na produktivitu plnú kreativity.

 “Pokiaľ postavíme NVMe do čela nášho prístupu k novým diskom, môžeme významne zvýšiť rýchlosť celého systému. To sa prejaví v kratšom čase, ktorý strávime čakaním na dáta, takže tvorcovia kreatívneho obsahu môžu pracovať ľahšie a bez problémov a zvýšiť tak svoje výstupy a teda aj zisk,” hovorí Eric Spanneut, viceprezident a generálny manažér spoločnosti  Western Digital pre zákaznícke oddelenie.

Western Digital SSD

“SSD disk WD Blue SN550 je veľkou možnosťou pre zákazníkov, ktorí hľadajú produkty naprieč portfóliom s rozhraním NVMe. Pre všetkých systémových integrátorov to znamená, že Western Digital ponúka teraz ucelené portfólio NVMe a SATA SSD diskov, vrátane diskov HDD. To im poskytuje obrovskú flexibilitu pri zostavovaní systémov podľa odlišných požiadaviek koncových zákazníkov.”

Vysoký výkon internej rýchlosti pre väčší objem práce a vyššiu rýchlosť

Nový disk WD Blue SN550 NVMe SSD môže byť použitý pri bežnej alebo kreatívnej práci, hraní počítačových hier alebo pri spracovávaní veľkého balíku dát a bude dosahovať štyrikrát vyššiu rýchlosť oproti najrýchlejším SATA diskom Western Digital. So zvýšenou internou rýchlosťou to poskytuje lepší celkový pracovný výkon pri multitaskingu a náročných aplikáciách používateľom, ktorí chcú rýchly systém s rýchlou odozvou pre zvládnutie náročných pracovných zaťažení. Navyše vylepšená konštrukcia chladenia zabezpečí rýchlu odozvu systému a stabilný výkon behom náročných úloh.

WD Blue SN550 NVMe SSD

Dostupný v kapacitách od 250 GB do 1TB* vo formáte M.2 2280. Viac než 4krát vyššia rýchlosť načítania (až 2 400 MB/s**) v porovnaní s našimi SATA SSD diskami. 5ročná obmedzená záruka.

Disky WD Blue SN550 NVMe SSD sú dostupné v sieti vybraných predajcov a taktiež na WD store.

Doporučená koncová cena je 59 EUR (250GB), 82 EUR (500GB) a 143 EUR (1TB).

Okrem diskov WD Blue SN550 NVMe SSD zahŕňa portfólio produktov Western Digital s rozhraním NVMe taktiež oceňované disky WD Black® SN750 NVMe SSD, ktoré ponúkajú voliteľne aj chladenie pre jedinečný výkon pri hraní počítačových hier.

[1] SSD Insights Q419” report # FI-NFL-SSD-Q419, Listopad 2019