Veľké prečíslovanie, no aj koniec kompatibility niektorých doplnkov.

Mozilla sa rozhodla vydať novú verziu emailového klienta. Na tom by nebolo nič prekvapivé, no ide o poriadny skok. Aktuálna verzia má označenie 78, nová až 91. Používatelia si to mohli všimnúť, ak išli na stránku tohto emailového klienta. Automatické aktualizácie priamo v programe túto verziu neukázalo a dostupné boli len čiastkové opravy.

S tými ale výrobca skončí a na zachovanie aktualizácií bude treba spraviť skok na verziu 91. To treba zatiaľ spraviť ručne, vlastným stiahnutím inštalačného súboru. Zároveň sa na stránke Mozilly píše, že verzia 78.15.0 bude posledná z tohto vydania. Tí, čo používajú tento program, sa nemusia s ničím ponáhľať.

Novinka má mnohé vylepšenia, na pohľad nebudú vždy viditeľné. Prechod na novú verziu odporúčame spraviť až po zálohe vašich dát. To môžete spraviť napríklad týmto programom. V našom prípade boli rôzne doplnky nefunkčné, dali sa obnoviť cez správu doplnkov a spustiť ich, no po každom zapnutí programu boli znova vypnuté. Toto bolo v počiatočnej fáze novej verzie. Odvtedy už niekoľko týždňov ubehlo a tak je možné, že výrobca viaceré chyby opravil.

Zdroj: Mozilla, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.