Lepšia správa kariet a doplnkov. Funkcie, na ktoré sme mnohí roky čakali.

Verzia Firefox 64 prináša dve hlavné novinky – funkcie nazvané ako Contextual Feature Recommender (CFR) a Multiple Tab Organization. Ostatné novinky patria do sekcie vylepšení a opráv aktuálne zistených chýb.

CFR je vlastnosť, ktorá vám bude pomáhať s návrhom doplnkov do vášho prehliadača. Každému by mala navrhovať iné doplnky, podľa toho, ako prehliadač používa. Pôjde nielen o rôzne doplnky na používanie sociálnych sietí ale aj doplnky zamerané na prácu s prehliadačom samotným.

Napríklad pre tých, čo si častejšie ukladajú záložky alebo pracujú s kartami prehliadača, by mali dostať návrhy na odpovedajúce doplnky. Každá aktivita alebo spôsob používania bude znamenať lepšie zacielenie a návrhy. Kým doteraz boli doplnky navrhované úplne iným spôsobom, teraz bude vyslovene osobné.

Funkcia na organizáciu viacerých kariet bude umožňovať ich lepšie ovládanie v jednom kroku. Niečo podobné podporuje prehliadač Vivaldi už dávno, Mozilla sa k tejto funkcii pridáva so svojím Firefoxom. Karty môžete označiť klávesom Cmd / Ctrl a ľavým tlačidlom myši. Následne ich môžete všetky pripnúť, zavrieť, uložiť do záložiek alebo napríklad im vypnúť zvuk.

Zdroj: Mozilla

Prečítajte si aj:

Nový Chrome 71 dôraznejšie chráni pred nevhodnými reklamami

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.