D-Link PowerLine AV2 2000 HD odporúčame každému, kto má doma problémy s Wi-Fi signálom.

Hoci sa nás výrobcovia skutočne drahých routerov za viac ako 200 eur snažia presvedčiť o ich výkone, kábel je stále kábel a vždy aj bude. V tomto prípade ide o dva powerline adaptéry, ktoré sa predávajú spolu. Získate tým pripojenie jedného zariadenia, keďže jeden adaptér bude prepojený priamo do routera. Druhý sme využili pri zapojení do notebooku v mieste so slabým signálom. Konkrétne tento model sľubuje teoretickú rýchlosť 1900 Mb/s.

Ide však o tzv. PHY, čo je teoretická rýchlosť čipovej súpravy. To potvrdilo aj naše meranie a dosiahli sme podstatne nižšie výsledky. Konkrétne okolo 8 MB/s stabilne. Pointa v takto výkonnom powerline adaptéri je vo viacnásobnom prenose. Ak si teda vybavíte domácnosť týmto modelom, získate na simultánnej prevádzke vyššie rýchlosti ako u lacnejších adaptérov.

Tento navyše podporuje gigabitovú LAN sieť a je vhodný na zapojenie do sieťového disku na prenášanie napríklad 4K videa. Párovanie je automatické a takisto aktivovanie šifrovaného spojenia. Jediné, čo je treba spraviť, je pripojiť ich do vašej siete a päť sekúnd počkať.

Cena: 89 EUR
Zapožičal: D-Link

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.