Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SUSE oznamuje dokončenie akvizície technologických divízií a znalostnej bázy Hewlett Packard Enterprise (HPE), ktorú zverejnila koncom minulého roku.

SUSE použije získané zdroje na rozšírenie svojho riešenia OpenStack infraštruktúry ako služby (Infrastructure-as-a-Service, IaaS) a na urýchlenie svojho vstupu na rastúci trh Cloud Foundry platformy ako služby (Platform-as-a-Service, PaaS).

„Dokončenie tejto akvizície je ďalším dôležitým krokom v aktuálnej stratégii rastu a expanzii spoločnosti SUSE,“ povedal Nils Brauckmann, CEO spoločnosti SUSE. „Vítame v našom tíme veľa nových členov a bude nám potešením začleniť skvelé technológie HPE do nášho portfólia. Naši zákazníci a partneri získajú z tohto spojenia okamžité výhody v podobe väčšej hĺbky, šírky a hodnoty, ktorú táto akvizícia prináša do oblasti našich softvérovo definovaných riešení infraštruktúry v podnikovom prostredí.“

Divízia OpenStack bude integrovaná do riešení SUSE OpenStack Cloud, zatiaľ čo riešenia Cloud Foundry a PaaS umožnia spoločnosti SUSE priniesť na trh certifikované riešenie SUSE Cloud Foundry PaaS pre všetkých zákazníkov a partnerov zapojených do ekosystému SUSE. Spoločnosť HPE navyše vybrala SUSE ako preferovaného partnera v oblasti open source pre Linux, OpenStack a Cloud Foundry. Obe spoločnosti takisto uzavreli neexkluzívnu zmluvu, podľa ktorej môže HPE ako OEM dodávať technológie spoločnosti SUSE OpenStack IaaS a SUSE Cloud Foundry PaaS pre použitie v rámci riešenia spoločnosti HPE Helion OpenStack a Helion Stackato.

Značky: