Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Počas bežného dňa si možno ani neuvedomujeme, že nás obklopujú elektrické zariadenia, ktoré nám pomáhajú pri každodennej činnosti v domácnostiach, v priemyselných odvetviach či v zdravotníctve. Elektromotory a frekvenčné meniče sa stali prirodzenou súčasťou moderného života. Prečo sú nezastupiteľné a pokrývajú tak obrovskú škálu možností a uplatnení?

Prečo elektromotory a frekvenčné meniče

Hlavnou úlohou elektromotora je premena elektrickej energie na mechanickú energiu. Sú dôležitým nástrojom, keďže pomáhajú redukovať námahu a rozširujú schopnosti vykonávania bežných úloh a funkcií.

Zároveň zabezpečujú istý komfort, pohodlie a bezpečnosť, lebo pracujú vo dne v noci bez zbytočných prestojov a oneskorení.

Ďalším dômyselným zariadením je frekvenčný menič, ktorý plní podstatnú úlohu pre udržanie plynulého chodu výrobných liniek. Tým pomáha k efektívnejšej a spoľahlivejšej prevádzke strojov.

Okrem bezproblémového chodu zariadení poskytujú tieto elektrické stroje úsporu energií, nákladov až po zvýšenie celkového zisku.

Výrobca kvalitných elektromotorov blízko vás

Vedeli ste, že aj na Slovensku máme renomovaných výrobcov elektromotorov, elektroprevodoviek a frekvenčných meničov? Jeden z nich sídli v Žiline a stará sa o dodanie kvalitných elektromotorov v Žiline a okolí.

Moderné elektromotoryZdroj: elements.envato.com
Moderné elektromotory

Benefity spolupráce s Elektromotormi Žilina pocítia zákazníci v každom kroku spolupráce – od výroby konkrétnych produktov podľa špecifických požiadaviek, cez rýchlu dostupnosť vybraných druhov na sklade až po pravidelný servis a technické poradenstvo počas ich používania.

Široká škála sortimentu, vrátane frekvenčných meničov alebo vibračných motorov 230 V, umožňuje pokryť rozsiahle potreby akýchkoľvek klientov. Dokonca sa prezentujú výhodnými cenami na trhu. Skúste si to porovnať, napríklad jednofázový frekvenčný menič a jeho cena.

Svet elektromotorov všade okolo

Stále sa vám zdá, že elektromotory a elektroprevodovky sú vám na míle vzdialené? Ak sa trochu rozhliadnete okolo seba, zistíte, že realita je podstatne odlišná.

Pranie a sušenie bielizne v domácnosti je činnosťou, o ktorú sa postarajú elektromotory v práčke a v sušičke. Používate fén alebo elektrickú zubnú kefku? – v ich útrobách sa skrýva malý elektromotor.

Radi sa zveziete do kancelárie, v hoteli alebo v obchodných domoch vo výťahu alebo na eskalátore? Fungujú pomocou elektromotora. Keď sme spomenuli kanceláriu, aj vaša tlačiareň, 3D tlačiareň a kopírovacie zariadenie má elektromotory.

Elektromotory s prevodovkou pre mlynčeky na mäso oceňujú majitelia malých podnikov na spracovanie mäsa a iných živočíšnych produktov, ako aj potravinársky priemysel.

Výrobné linky, robotické a baliace linky, dopravníky v rôznych odvetviach priemyslu využívajú sofistikované systémy založené na elektromotoroch a ďalších elektrických zariadeniach riadených počítačmi.

Éra elektromotorov podľa špecifických požiadaviek klientov

Elektromotory, elektroprevodovky a frekvenčné meniče majú tak veľa možností využitia, že by sme vytvorili skutočne siahodlhý zoznam. Jednoducho môžeme povedať, že tieto elektrické zariadenia sú chrbtovou kosťou súčasných odvetví – od malých elektromotorov až po robustné zariadenia s inovatívnou technológiou.

Priemysel 4.0 prináša turbulentné zmeny, prechod na automatizáciu a integráciu počítačov do výrobných zariadení. Pokiaľ sa chcete držať na špičke, spoľahnite sa na moderné, doslova personalizované elektromotory.

Robotizácia v priemysleZdroj: elements.envato.com
Robotizácia v priemysle

Značky: