Žiarovky Smart Multicolor A19 majú priamo v sebe zabudovaný Wi-Fi modul.

Koncept inteligentných žiaroviek nie je nový. U nás najznámejším zástupcom tohto segmentu sú pravdepodobne žiarovky Philips Hue, ktoré sa medzičasom objavili na trhu vo viacerých prevedeniach. Tieto žiarovky môžete ovládať pomocou smartfónu a nastavovať ich farbu, intenzitu atď. Prípadne si vytvoríte aj harmonogram, podľa ktorého sa má ich nastavenie automaticky meniť.

Koncept inteligentných žiaroviek sa až doteraz obmedzoval na využitie tzv. základňovej stanice, ktorá komunikovala s telefónom a samotnými žiarovkami. Základňovú stanicu ste museli pripojiť do domácej siete a spárovať s ňou jednotlivé žiarovky. Spoločnosť Sylvania však vyrobila nové svietidlá, ktoré dokážu fungovať aj bez tohto komponentu. Priamo v sebe majú zabudovaný Wi-Fi modul.

V praxi to znamená, že žiarovky sa prostredníctvom platformy HomeKit automaticky spárujú s vašim iPhonom – nie je potrebný žiaden „prostredný“ komponent medzi smartfónom a žiarovkou. Novinka má názov Smart Multicolor A19 a vďaka integrácii asistentky Siri môžete žiarovky ovládať aj pomocou hlasových povelov.

Detaily zatiaľ nie sú známe, ale očakávame, že výrobca bude prezentovať novinku na výstave CES v Las Vegas.

Zdroj: TechCrunch

Philips Hue – inteligentné osvetlenie domácnosti

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit