Spoločnosť Synology dnes uviedla na trh nový 4-šachtový NAS server DiskStation DS418j, ktorý je navrhnutý tak, aby pomohol používateľovi účinne spravovať, chrániť a zdieľať dáta.

DS418j je poháňaný čisto novým 64-bitovým dvojjadrovým procesorom a poskytuje vynikajúci výkon prenosu zašifrovaných súborov pri čítaní s rýchlosťou viac ako 112 MB/s a 87 MB/s pri zápise v konfigurácii RAID 5 v prostredí Windows.

Vyzbrojený je operačnou pamäťou DDR4 s veľkosťou 1 GB, ktorá je dvojnásobne väčšia v porovnaní s jeho predchodcom. Vďaka podpore celkovej kapacity jedného zväzku cez 40 TB tak model DS418j prináša flexibilnú správu úložísk a vynikajúci používateľský zážitok.

Synology DS418j je navrhnutý s ohľadom na používateľské skúsenosti a energetickú účinnosť, nechýbajú ani nastaviteľné LED indikátory, ktoré používateľovi umožňujú presne riadiť a plánovať jas v štyroch úrovniach. Navyše, tento model spotrebuje len 21,22 W pri plnej prevádzke a iba 8,97 W v režime s hibernovanými pevnými diskami HDD.

Model DS418j používa operačný systém DiskStation Manager (DSM), ktorý ponúka širokú škálu aplikácií od zálohovania po multimédia pre domáce a osobné použitie. Dostupný je za cenu 260 eur bez DPH.