Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Synology dnes oznámila vydanie betaverzie systému DiskStation Manager 7.1 a ponúkla tak správcom siete príležitosť vyskúšať si jeho rozšírené funkcie. Systém DSM 7.1 ďalej vylepšuje rozsiahly upgrade tejto platformy predstavenej vo verzii DSM 7.0 a predstavuje mnoho inovatívnych prvkov navrhnutých k riešeniu výziev v oblasti IT.

„Systém DSM 7.1 predstavuje dôležitý vývojový krok jednej z najpoužívanejších platforiem pre správu dát v tomto odbore,“ uviedol vedúci tímu pre správu systémových produktov Shamrock Ko. „Vďaka pevným základom vybudovaným v rámci verzie 7.0 sa teraz môžeme zamerať na riešenia konkrétnejších problémov, na ktoré narazili naši zákazníci pri každodennom používaní tejto platformy.“

Významné vylepšenia úložiska

Systém DSM 7.1 prináša kľúčové vylepšenia prostredia správy úložiska. Začínajúc uvedením portálu agregácie súborov sa pridávajú funkcie SMB DFS, umožňujúce správcom vzájomne prepojiť niekoľko systémov Synology. Koncovým používateľom sa tak ponúka pohodlnejší prístup k súborom, pretože si už nemusia pamätať ďalšie adresy.

Nové používateľské rozhranie predstavené vo verzii 7.0. bol ďalej optimalizované konsolidáciou úloh zálohovania do prehľadu, ktorý správcom ponúka lepší prehľad o tom, čo sa v systéme práve deje a to aj v rôznych používateľských účtoch. V prípade clusterov Synology High Availability používateľ môže teraz prehliadať a spravovať disky v oboch systémoch z jedinej inštancie nástroja Správa úložiska, čo výrazne uľahčuje údržbu aj správu.

Čo sa výkonu týka, systém DSM už dlho podporuje ukladanie do medzipamäte typu flash, kedy dochádza k cenovo výhodnému zvýšeniu výkonu náhodného vstupu/výstupu. Vďaka schopnosti zrýchliť niekoľko zväzkov úložiska súčasne táto nová verzia ďalej zvyšuje výhodnosť ukladania do medzipamäte SSD.

Kompletná ochrana systému

Systém DSM 7.1 predstavuje kompletné zálohovanie celého systému na tej najnákladnejšej úrovni. Schopnosť klonovať a replikovať celý systém Synology založený na službe Synology Active Backup for Business významne skracuje hodnoty RTO (dĺžka trvania obnovy dát) v prípade kompletného zrútenia serveru. Funkcia kompletného obnovenia systému taktiež predstavuje rýchly a pohodlný spôsob nasadenia identicky nakonfigurovaných systémov

Vylepšenia v celom ekosystéme

Spoločnosť Synology s verziou systému DSM 7.1 predstavuje taktiež niekoľko významných aplikácií a služieb:

  • Active backup for Business: riadenie šírky pásma, rozšírené funkcie monitorovania a vytvorenie zostáv či podpora zálohovania systému DSM.
  • Active Insight: centralizované monitorovanie aktivity prihlasovania a stav úloh služby Hyper Backup.
  • Synology C2 Hybrid Share: snímky na serverovej strane umožňujúce lepšiu ochranu súborov.
  • Directory Server: podpora radičov domény iba pre čítanie vylepšuje zabezpečenie a flexibilitu nasadenia.
  • Synology Drive: prepracované prostredie pre používateľov mobilných zariadení a vylepšené funkcie monitorovania a auditu.
  • MailPlus: podpora systémov Virtual DSM, rozšírené možnosti správy, vylepšenia v oblasti importu a migrácie.
  • Virtual Machine Manager: vylepšenie výkonu vstupu/výstupu úložiska a funkcie QoS

„Naša neustále sa vyvíjajúca platforma DSM konštantne pridáva funkcie pre nové aj existujúce nasadenia,“ uviedol Weili Lu, produktový manažér pre systém DSM. „Program prístupu k predbežným produktom nám dáva možnosť úzko spolupracovať s našimi zákazníkmi, ktorým výmenou za cennú spätnú väzbu ponúkame skorší prístup k novým funkciám.“

Dostupnosť

Systém DSM 7.1 Beta a súvisiace aplikácie a služby budú dostupné od dnešného dňa v rámci programu predbežného prístupu spoločnosti Synology. Zainteresovaným používateľom ponúkame možnosť nainštalovať softvér s predbežným prístupom do neprodukčných alebo virtualizovaných systémov.

Značky: