Trio do svojej výbavy nedostane čipovú sadu Exynos 2200.

O tabletoch série Galaxy Tab S8 sme počuli už niekoľkokrát. Vieme, že na trh budú uvedené tri verzie – štandardný model, model Tab S8+ a Tab S8 Ultra. Zo skôr získaných informácií vieme, že štandardný model bude podporovať rýchle 45 W nabíjanie. Leaker Ice Universe aktuálne informuje, že rýchle 45 W nabíjanie dostanú všetky tri modely.

Nabíjanie 10 V pri 4,5 A je rovnaké ako v prípade série Galaxy Tab S7. Je pritom zaujímavé, že rýchle nabíjanie s tak vysokým výkonom, sa pri tabletoch bežne nevidí. Model Galaxy Tab S8+ bude mať vo svojej výbave batériu s kapacitou 10 090 mAh, S8 Ultra batériu s kapacitou 11 500 mAh, pričom štandardný model dostane najmenšiu batériu s kapacitou 8 000 mAh.

Zdroj uvádza, že všetky tri tablety do výbavy dostanú Snapdragon 898, čo samozrejme posúva tradičné predstavenie tabletov na neskorší termín. Uvedenie čipovej sady Snapdragon 898 sa očakáva začiatkom decembra. 

Dôležitým detailom je, že tablety nebudú vybavené novým čipsetom Exynos 2200 s grafickým procesorom AMD RDNA, ktorý má byť výkonnejší ako nové GPU Adreno od Qualcommu. 

Očakáva sa, že séria Galaxy Tab S8 bude predstavená spolu s vlajkovými smartfónmi Galaxy S22, ktorých súčasťou bude Android 12 a nové používateľské rozhranie One UI 4.0.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.