Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Innovation Capability Center (ICC) je internou inovačnou základňou, ktorá bude riadiť datové aj digitálne ambície spoločnosti, prinesie riešenia v rámci globálneho podnikania a budovania pracovnej platformy do budúcnosti.

Takeda Pharmaceutical Company Limited (TSE: 4502/NYSE: TAK) (ďalej len „Takeda“) dnes oznámila, že spustila nové centrum pre inovácie (ICC) v Bratislave. Jeho sídlom sa po podpise nájomnej zmluvy so spoločnosťou YIT stala budova ikonickej Pradiarne 1900,  kde ICC plánuje spojiť najnovšie dizajnové trendy a technické štandardy a vytvoriť tak moderný a príjemný pracovný priestor. Inovačné centrum spoločnosti Takeda bude stredobodom inovačnej základne, ktorá pritiahne špičkové technologické talenty a bude tak naďalej naplňať svoje záväzky voči pacientom, ľuďom a planéte.

„Je vzrušujúce vidieť, ako ICC ožíva. Je to výsledok našej investície a zamerania sa na dáta a digitál. Našim ľuďom dávame možnosť inovovať, nadväzujeme strategické spolupráce, či už ide o popredných poskytovateľov cloudu alebo začínajúce firmy v oblasti digitálneho zdravia –  a to všetko s cieľom transformovať našu spoločnosť a kultúru,“ povedal Gabriele Ricci, riaditeľ pre dáta a technológie.

ICC bude rozvíjať nové schopnosti spoločnosti Takeda, podporovať moderné spôsoby práce a spoločné rozhodovanie s jej podnikmi. Globálne multifunkčné tímy prijímajú dátové a digitálne správanie a myslenie prostredníctvom agilného prístupu zameraného na pacienta a produkt.  

Bratislava uspela ako najlepšie miesto pre ICC na základe rozsiahleho a selektívneho výberového procesu. Jej blízkosť k operačnému centru Takeda vo Viedni navyše poskytne ďalšie možnosti spolupráce, profesionálneho rastu a posilní obchodné zastúpenie spoločnosti na Slovensku, ktoré tu pôsobí od roku 1994. 

Otvorenie špecializovaného technologického centra v Bratislave je dôkazom dátového a digitálneho talentu a ekosystému, ktorý sa na Slovensku rozvíja. Okrem toho je ICC príležitosťou pre najlepšie a najšikovnejšie technické talenty vrátane študentov z miestnych univerzít.

„ICC predstavuje ďalšiu fázu budovania vlastnej inovačnej základne a hnacieho motora Takedy. Toto je kľúčový moment k tomu, aby sa dáta a digitálne ambície našej firmy stali realitou. ICC nám umožní konať agilne a rýchlo,“ dodáva Maroš Čuchta, šéf ICC.

Takeda predpokladá, že v nasledujúcich dvoch rokoch vytvorí v ICC tristo pracovných pozícií. V plnom prúde je už výberový proces pre dátových analytikov, cloudových, mobilných, automatizačných vývojárov a biznis analytikov, UX/UI dizajnérov a architektov so zameraním na dátové, cloudové a digitálne služby.

Takeda predstaví svoje nové centrum verejnosti na slávnostnom otvorení 7. apríla 2022, pri príležitosti Svetového dňa zdravia.

Otvorené pracovné pozície nájdete na portáli TakedaJobs.com.

Značky: