Jeden z najuznávanejších svetových „leakerov“ Evan Blass predvčerom na Twitteri zverejnil vzhľad chystanej novinky od BlackBerry. Žiadnu vlajkovú loď s hardvérovou klávesnicou však nečakajte. 

Zbohom Krypton, vitaj BlackBerry Motion„. S týmito slovami zverejnil, ako je už u neho zvykom, fotografiu novinky ešte pred jej oficiálnym predstavením Evan Blass. Čo to znamená? Že pracovný názov „Krypton“ sa pretransformoval na „Motion“ a presne pod týmto názvom si už čoskoro budete môcť nové BlackBerry zakúpiť. Kto pravidelne sleduje novinky zo sveta smartfónov dobre vie, že vzhľadom na skutočne dlhý zoznam úspešných „leakov“ (Moto X, Nexus 5, LG G3, Sony Xperia Z3, HTC 10…) tohto amerického bloggera, ktoré sú garanciou spoľahlivosti jeho rozličných zdrojov, sa nepochybne pozeráme na zariadenie od BlackBerry, ktoré onedlho zavíta na pulty predajní.

Pre skutočných nadšencov tejto, pôvodne kanadskej značky, ktorá už aktuálne patrí pod krídla čínskej korporácie TCL, bude možno sklamaním, že novinka Blackberry Motion nebude vybavená hardvérovou klávesnicou. Pôjde o čisto dotykový smartfón, ktorý sa s procesorom Snapdragon 625 od Qualcommu, Full HD displejom s rozlíšením 1920 × 1080 pixelov či 4 GB operačnej pamäte RAM zaradí do vyššej strednej triedy. Zaujať má nadštandardnou výdržou batérie, ktorá bude mať kapacitu 4000 mAh a pozitívom určite bude aj odolnosť voči vode a prachu (IP 67). Nebude chýbať ani, pre niektorých výrobcov dnes už zastaralý, 3,5 mm jack konektor.

Použitým operačným systémom bude určite Android, či však pôjde o najnovšiu verziu 8.0 Oreo, zatiaľ nie je známe. Takisto nie je zatiaľ známa ani cena novinky, ktorá by mala byť oficiálne predstavená už tento mesiac. Ako ste na tom vy? Vlastnili ste niekedy smartfón od BlackBerry? A čo vravíte na BlackBerry Motion? Dajte nám vedieť váš názor v komentároch pod článkom.

Zdroj: Twitter

 

Mohlo by vast zaujímať:

Recenzia BlackBerry KEYone: Smartfón pre milovníkov hardvérovej klávesnice