Ak máte doma smart televízor od Samsungu, môžete si ľahko vyskúšať aplikáciu na televíziu od Antik TV. Prináša moderné formáty, širokú ponuku a istú časť programov môžete mať aj zadarmo.

Inštalácia je veľmi jednoduchá. Zobrazíte si na televízore prostredie na vyhľadanie aplikácií a napíšete Antik. Následne vám aplikáciu vyhľadá a nainštalujete si ju. Hneď potom sa dá aj spustiť a sledovať aj bez toho, aby ste sa registrovali. Odporúčame vám ale registrovať sa, máte potom viac možností. Tiež si môžete vybral jazykové prostredie aplikácie. Inštalácia je hotová do 30 sekúnd.

Prostredie aplikácie je celkovo jednoduché a hneď pochopiteľné, ľahko sa ovláda ovládačom od televízora. Existuje aj priamy odskok z tohto prostredia na YouTube.

Programy, ktoré máte zadarmo sledujete bez obmedzení, ostatné platené programy môžete bezplatne sledovať po dubu 5 minút. Tento čas sa vám odpočítava v prostredí aplikácie.

Takto sa odpočítava čas pri sledovaní platených programoch. Po 5 minútach skončí

Takto sa odpočítava čas pri sledovaní platených programoch. Po 5 minútach skončí

Antik TV prináša cez televízor televízne vysielanie, k tomu pridáva aj rozhlas a tiež webové kamery na zaujímavé miesta. Celkovo v najširšej ponuke obsahuje 90 slovenských a českých televíznych staníc, k tomu ešte bude 20-dňový televízny archív a využiť môžete 14-dňový prehľad televíznych programov (EPG).

Ak si kúpite AntikTV, bude sa dať použiť jeden účet na dvoch televízoroch a ďalších piatich mobilných zariadeniach (telefón, tablet s iOS a Android) v cene jedného predplatného. Celkovo je to teda až 7 zariadení, na ktorých môžete sledovať obsah.

Prostredie aplikácie v operačnom systéme Tizen. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Prostredie aplikácie v operačnom systéme Tizen. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Antik TV používa úsporný kodek H.265 HEVC, teda celkový objem dát spotrebovaný cez internet je pomerne nízky. Ako sme zistili, musíte mať pomerne rýchle pripojenie na internet, inak sa vám bude obraz sekať. Skúsili sme sledovať TV aj na mobilnej 4G sieti, tam to bolo v poriadku. Internetové pripojenie na staršej krútenej dvojlinke však nebude to pravé pre tento spôsob konzumácie obsahu. Mimochodom, Antik Telecom je expert na internetové vysielanie, venujú sa tomu už viac ako 10 rokov. Tak pokojne vyskúšajte aj ich ponuku internetového pripojenia.

Elektronický programový sprievodca v Antik TV. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Elektronický programový sprievodca v Antik TV. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Čo je zadarmo?

Zadarmo za registráciu je tzv. vstupný balík, ktorý obsahuje 14 staníc. Medzi nimi nájdete Jednotku, Dvojku, Trojku, náboženský kanál NOE a Live TV, niekoľko regionálnych staníc, TV Pánko, Arena Sport 1 a 2 a TV8. Tieto môžete sledovať úplne bezplatne a bez časového obmedzenia, K tomu je ešte 11 rozhlasových staníc a zábery z webových kamier  napr. z Tatier a Východného Slovenska. Ide o prírodu a dôležité dopravné križovatky.

Sledovanie webových kamier. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Sledovanie webových kamier. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Čo sa dá predplatiť?

Ak chcete širšiu ponuku, vyberiete si niektorý z balíkov. Momentálne je tu výhodný zľavnený Veľký balík so 145 televíznymi stanicami a mesačnou platbou 3,90 eur. Filmový + HBO balík k tomu je za 9,40 eur mesačne. Z iného súdka je tu erotický balík Babylon za 3,35 eur mesačne, maďarský za 3 eur mesačne a ruský balík za 3,90 eur mesačne.

Celkovo je použitie aplikácie veľmi jednoduché, nepotrebujete nič pripájať ani nastavovať. Stačí len nainštalovať a sledovať. Antik tvrdí, že pripravuje takéto aplikácie aj pre televízory značky LG a ďalšie značky.

Viac o ponuke Antik TV v televízore Samsung

Televízne vysielanie v najvyššej kvalite aj celkom zadarmo. Ako to funguje?

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.