Smart televízory Samsung sú prvé, pri ktorých Antik Telecom spúšťa menu systém 3. generácie.

Aplikácia AntikTV v novom dizajne poskytuje prístup ku všetkým TV programov služby aj v momentálne najvyššej kvalite obrazu vďaka kódovaniu HEVC. Ak máte smart televízor Samsung, môžete si službu vyskúšať zadarmo. Niektoré programy sú trvalo zadarmo a nie je ich málo!

Do programovej ponuky smart televízorov značky Samsung pribudla aj služba internetovej televízie AntikTV. V plnej ponuke ponúka vyše 200 televíznych programov, desiatky rádií a záberov z dopravných a turistických kamier. Antik pritom do novej služby nasadil moderné HEVC kódovanie, ktoré dokáže  aj pri veľmi vysokom rozlíšení ušetriť dátový tok. Všetky programy si môžete po stiahnutí aplikácie otestovať zadarmo.

Používateľské rozhranie je takisto úplne nové – sústredené je na samotného používateľa a poskytuje mu dostupný obsah. Kľúčový už nie je pohľad cez technológie prístupu ako to bolo doteraz, ale podľa obsahu a jeho žánroch bez ohľadu na to, či daný film či dokument je dostupný naživo, vo videopožičovni alebo v archíve.

Už viac ako rok vyvíjame nové používateľské rozhranie televíznych služieb, ktoré bude postupne slúžiť na všetkých podporovaných platformách. Tešíme sa, že dnes môžeme našim klientom sprostredkovať zážitok z tretej generácie menu systému Antiku práve na Samsung televízoroch,“ vysvetľuje Vlastimil Lakatoš, manažér TV služieb ANTIK Telecom. „Prvýkrát je hlavné menu postavené na agregácii obsahu a to bez ohľadu na to, kde sa konkrétne relácie naozaj nachádzajú – napríklad v živom vysielaní či archíve. Divák si tak nájde predmet svojho záujmu oveľa rýchlejšie ako v minulosti.

Na využitie novej aplikácie je potrebné vlastniť SmartTV Samsung s operačným systémom Tizen s rokom výroby 2017 a novším a stiahnuť si aplikáciu AntikTV. V prvej ostrej verzii je dostupné kompletné lineárne vysielanie v rozsahu služby AntikTV v najvyššej dostupnej kvalite.

Do ponúkaného obsahu patria najsledovanejšie slovenské a české verejnoprávne a komerčné TV stanice, regionálne, športové a ďalšie populárne kanály, živé kamery a rádiá. Na vyskúšanie je každý TV program k dispozícii bezplatne po dobu 5 minút. Bezplatné sledovanie natrvalo umožňuje Vstupný balík so 14 stanicami zadarmo.

V cene 3,90 eur/mesačne je potom vo Veľkom balíku k dispozícii až takmer 150 programov, predplatiť si môžete aj Maďarský, Ruský a balík Babylon pre dospelých. Za jedno predplatné je možné používať AntikTV až na siedmych zariadeniach súčasne. V ďalších mesiacoch budú do aplikácie pribúdať služby videopožičovne, TV archívu, atď.

Služba je dnes k dispozícii okrem smart televízorov so systémom Samsung Tizen a Android aj na set-top boxoch Antiku a boxoch s Android OS, AppleTV boxoch, Android a Apple telefónoch.

Počas roka pribudne podpora pre smart TV značky LG, pričom rozširovanie na ďalšie platformy bude nasledovať.

Televíziou od Antiku sme aj reálne vyskúšali

Takto presne funguje Antik TV na Samsung televízoroch a presne toto dostanete zadarmo

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.