Toto je milé zariadenie, ktoré funguje na prvé zapojenie. A jeho funkciu vidíte na prvý pohľad.

TAPO L900-5 od TP-Link je pásik z LED diód, ktorého dĺžku si môžete prispôsobiť odstrihnutím nožnicami. Musíte ale strihať na predpísaných miestach.

TAPO L900Zdroj: TP-Link
TAPO L900

Úprava dĺžky podľa vás

Dodáva sa v pôvodnej dĺžke až 5 metrov a pripája sa k elektrickej sieti cez biely adaptér s tlačidlom. Tým sa dá zapínať a vypínať, detailne sa ovláda pomocou mobilnej aplikácie TAPO – pre Android a iOS.

Mobilná aplikácia

Pomocou nej si môžete nastaviť farbu a intenzitu sveta, sú tu aj náročnejšie efekty a dokonca si môžete svietenie pásiku prispôsobiť hudbe prehrávanej zo spárovaného telefónu. Vopred nastavené scény sú napr. Vianoce, Polárna žiara, Valentín či Jar. Pásik sa dá použiť napr. na tlmené osvetlenie v noci a ovládať hlasovo ho môžete cez Google asistenta alebo Alexu.

TAPO L900
TAPO L900

Nalepíte o kdekoľvek

Pásik sa dá nalepiť napr. na nábytok, LED diódy sú totiž nalepené na obojstrannej lepiacej páske od 3M. Pomocou aplikácie sa dá tiež naplánovať časový začiatok a koniec svietenia. Ak chcete, môžete takto simulovať prítomnosť osôb v miestnosti.

TAPO L900
TAPO L900

Efektívne je nalepiť TAPO L900 okolo rámu televízora a takto získate niečo, ako Ambilight na televízore značky Philips.

Veľa to nestojí

Energeticky je TAPO L900 úsporné riešenie (spotreba je len 13,5 W) a pri inštalácii a spárovaní mobilnej aplikácie potrebujete len poznať heslo domácej Wi-Fi siete. Výrobca udáva životnosť 25 000 hodín svietenia.

Oficiálna cena tohto pásika je 59,90 eur, na internete sme ho našli aj lacnejšie. Nám ho do testu zapožičal TP-Link.

Zdroje: vlastné, TP-Link

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.