Dôveryhodný zdroj uverejnil snímky modelov Samsung Galaxy A55 a Galaxy A35.

Vlajkové lode od Samsungu sú oficiálne predstavené a stále na seba pútajú veľkú pozornosť. Modelový rad Samsung Galaxy S24 prišiel s viacerými inováciami, ktoré sa nesú v duchu umelej inteligencie a novej generácie čipsetu Exynos v Európe. Pozornosť okolo vlajkovej série smartfónov však už postupne narušujú pripravované modely strednej triedy, ktorými majú byť Galaxy A55 a Galaxy A35.

Práve stredná trieda od Samsungu zvyčajne získava veľký úspech na trhu a radí sa medzi najpredávanejšie telefóny celkovo. Najviac zaujímavými modelmi tak bývajú Samsung Galaxy A5x a Galaxy A3x, ktoré tento rok namiesto písmenka X budú mať označenie číslicou 5.

Samsung Galaxy A55 a Galaxy A35 na renderoch

O modeloch strednej triedy od Samsungu sme už počuli viaceré informácie. Objavili sa aj nejaké snímky a dozvedeli sme sa aj o čipsete, ktorý vo svojej výbave získa lepšie vybavený model. Teraz s rendermi telefónov prichádza známy leaker, ktorý je v technologických vodách považovaný za dôveryhodný zdroj. Evan Blass tak na sociálnej sieti X ukázal dvojicu smartfónov, ku ktorým dal popis „A“.

Ako môžete vidieť smartfóny na obrázkoch, výrazne sa na seba podobajú. Len ťažko teda určiť, ktorý z nich má byť Samsung Galaxy A55 a ktorý Galaxy A35. Modely však prichádzajú s dizajnom, ktorý je tejto sérii blízky a nadväzuje tak na štandardný vzhľad telefónov, ktoré si so značkou spojíte na prvý pohľad.

Nové modely by sa mohli predstaviť už v marci, keďže sa zvyčajne predstavujú v prvých mesiacoch roka. Pôjde o cenovo dostupné telefóny, pričom Galaxy A55 získa o niečo lepšiu výbavu a tým pádom aj vyššiu cenu. Lacnejší model by sa mohol pohybovať v cenovej úrovni približne 350 eur, čím by nadviazal na úspešný model z minulého roka, teda Galaxy A34.

Zdroj: X.com (@evleaks), androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.