Výhodou pomeru strán má byť multitasking a hranie hier.

Na 34-palcové monitory s pomerom strán 21:9 sme si už zvykli. Nie sú pre každého, avšak niektorí používatelia ocenia extra šírku obrazovky pre lepšiu prácu s dvoma oknami alebo pri hraní. Herné vizuály vyzerajú na takomto displeji veľmi dobre. Horšie je to s filmami, pretože ak ich nemáte v špeciálnom formáte, po bokoch vás otravujú čierne pruhy.

Ak by sa vám málil aj pomer strán 21:9, potom si určite zamilujete nový 49-palcový monitor od Samsungu. Model Samsung CHG90 má totiž pomer strán na úrovni 32:9 a spadá do novej kategórie „super širokouhlých monitorov„. CHG90 využíva zakrivený QLED panel, má rozlíšenie 3840 × 1080 a v podstate ide o dve Full HD obrazovky v jednom monitore.

Monitor ponúka rýchlu odozvu, technológiu AMD FreeSync 2 a možnosť rozdeliť super širokouhlý obraz na dva samostatné obrazy. Takýto režim je na prácu asi najlepší, pretože v opačnom prípade sa po maximalizovaní Excel tabuľky stane toto:

Zdroj: Business Insider

Porovnanie jednotlivých režimov používania monitora

Zdroj: Business Insider

Prečítajte si aj:

AOC: Najtenší monitor na svete s dizajnom od Porsche je už v predaji na Slovensku. Poznáme ceny (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit