Doplnené: Petícia bola úspešná, česká lokalizácia je od 1. februára 2019 dostupná aj na Slovensku.

Ide o rozumný krok, ktorý by mohol zvýšiť atraktivitu služby na Slovensku.

Netflix je na našom trhu už tri roky a hoci pri svojom spustení sľuboval lokalizáciu do slovenčiny, realita je úplne iná. Obľúbená video služba si síce nechala preložiť pár seriálov do nášho jazyka, avšak išlo o krátkodobú iniciatívu, ktorá už dnes nie je aktívna. Slovenských používateľov to zamrzí a to dvojnásobne s prihliadnutím na fakt, že v Česku je situácia výrazne lepšia.

Je prekvapujúce, že Netflix na Slovensku neponúka českú lokalizáciu a to aj napriek tomu, že ňou disponuje. Mnohé seriály a filmy pritom na slovenskom Netflixe nájdete s poľskými alebo maďarskými titulkami. Prečo chýbajú tie české, je veľkou záhadou – služby ako HBO GO či Amazon Prime Video ponúkajú českú lokalizáciu aj na Slovensku.

Situáciu sa rozhodli riešiť newsblog o streamingových službách VeľkýObsah.Info a databáza obsahu na streamingových službách Filmtoro.sk. Ich petícia je dostupná na webe change.org a môžete ju podporiť aj vystačí navštíviť túto webovú stránku a zadať meno a emailovú adresu. Tú je potrebné následne potvrdiť, takže použite vašu existujúcu emailovú adresu.

Petícia má k 16. januáru 2019 viac ako 2 500 podpisov. O jej úspechu, resp. neúspechu a ďalších krokoch jej tvorcov vás budeme informovať.

Odkaz na petíciu

Prečítajte si aj:

Podarilo sa: Slovenský Netflix už ponúka české titulky aj dabing

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit