Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Taxi aplikácia HopIN motivuje zľavami vodičov taxíkov. Zľavy až do výšky 60 % sa vzťahujú na poplatok vo výške 0,50 eur, ktorý platia taxikári Hopinu pri každej vybavenej objednávke s dlhším príjazdom.  

„Naším cieľom je motivovať taxikárov realizovať aj tie objednávky, ktoré nie sú až také atraktívne. Ide zväčša o objednávky s tzv. dlhším príjazdom, do takých lokalít ako je bratislavská Koliba či Devín. Teda lokality mimo širšieho centra hlavného mesta,“ hovorí Martin Baran z Hopinu.

Taxikár, ktorý vybaví takúto objednávku zákazníka získa od Hopinu zľavu na poplatok za vybavenie objednávky maximálne do výšky 60 %. Táto zľava sa vypočítava z pevne stanovenej sadzby 0,50 eur, ktorú platí taxikár Hopinu za každú vybavenú objednávku. Po uplatnení maximálnej zľavy tak namiesto 0,50 eur zaplatí taxikár Hopinu za vybavenie objednávky len 0,20 eur.

„V centre našej pozornosti sú zákazníci, ktorí chcú využiť naše služby aj do iných častí mesta ako je len širšie centrum. V záujme ich maximálnej spokojnosti sme sa rozhodli motivovať taxikárov atraktívnymi zľavami. Veríme, že sa to pozitívne prejaví aj na celkovom vybavovaní objednávok a zvýšení spokojnosti našich zákazníkov,“ dodáva Martin Baran.

Kvôli výpočtu zľavy pre taxikárov zapracoval HopIN do systému nový algoritmus. Systém určuje výšku zľavy napríklad na základe historických dát o počasí, dní v týždni, sviatkov, dopytu podľa lokality či počtu pripojených taxikárov.

Značky: