Z druhého miesta TCL zosadila LG.

Spoločnosť TCL vlani predbehla svojho konkurenta LG a v rebríčku najväčších svetových výrobcov televízorov sa zaradila na druhé miesto za juhokórejský Samsung, ktorému patrilo 19,6 percenta celosvetového trhu. Informuje o tom portál Business Korea s odvolaním sa na údaje spoločnosti Omdia.

Podľa jej dát ale ide o skutočne tesný rozdiel. TCL má na trhu s televízormi 11,7 percenta a LG 11,69 percenta, pričom konkrétny rozdiel je menej ako 30 000 predaných kusov televízorov. TCL však v nasledujúcom období môže svoj náskok zvýšiť, keďže medzi jej partnerov patrí aj Google so svojimi platformami Android TV a Google TV, ktoré sú medzi ľuďmi obľúbené.

Google TV ako platforma naďalej rastie, od januára má viac ako 150 miliónov aktívnych zariadení, čo je medziročne o 40 miliónov viac. Po novom ju využívajú napríklad televízory značky Hisense a už dlhšie ju do svojich televízorov implementuje Philips.

Naopak, Samsung sa v televízoroch stále spolieha na vlastný systém Tizen a LG preferuje takisto vlastný operačný systém webOS. Reálne rozdiely medzi týmito platformami sú však zanedbateľné.

Zdroj: Businesskorea.co.kr

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.