Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenský pavilón sa dočkal exkluzívneho momentu, kedy jeho priestory navštívil korunný princ Hamdan bin Mohammed Al Maktoum. Vzhľadom na kultúru a hierarchiu dubajskej kráľovskej rodiny je návšteva samotného korunného princa, ako druhej najdôležitejšej osoby dubajskej kráľovskej rodiny, podľa odborníkov na protokol veľmi exkluzívnou udalosťou.

Korunný princ Hamdan v Slovenskom pavilóneZdroj: EXPO Dubaj
Korunný princ Hamdan v Slovenskom pavilóne

Šejk Hamdan, ktorý okrem svojej roly korunného princa zastáva pozíciu predsedu Výkonnej rady v Dubaji, je druhorodený syn vládcu Emirátu Dubaj, Mohammeda bin Rashida Al Maktouma. Ten je zároveň viceprezidentom a premiérom Spojených arabských emirátov (SAE) a ministrom obrany SAE.

Princ Hamdan, ako známy fanúšik moderných technológií, navštívil Slovenský pavilón ako jeden z prvých pavilónov na Expo Dubaj, keďže ho zaujali technologické inovácie šikovných Slovákov. V Slovenskom pavilóne ho privítal slovenský tím Expo, na čele s generálnou komisárkou expozície SR na Expo Dubaj 2020, Miroslavou Valovičovou.

Počas prehliadky nášho pavilónu korunného princa dubajskej kráľovskej rodiny oslovili viaceré časti slovenskej expozície. Aktívne sa zaujímal o udržateľné mobilné obydlie Ecocapsule, ktoré sa neviaže na vodovodné ani elektrické pripojenie a dokáže vďaka vlastnej veternej a solárnej mini-elektrárni fungovať úplne autonómne. Princ Hamdan, ako veľký nadšenec automobilov a majiteľ jednej z najimpozantnejších zbierok áut na svete, venoval pozornosť konceptu automobilu MH2 pre jeho inovatívny vodíkový pohon a aerodynamický a nadčasový dizajn

Korunný princ, ktorý je zároveň absolventom Kráľovskej vojenskej akadémie Sandhurst v Anglicku, ocenil letecký simulátor od spoločnosti Virtual Reality Media a jeho unikátne schopnosti napodobniť extrémne realistické simulované letové podmienky.

Šejka Hamdana oslovil aj unikátny projekt stanice na čistenie oceánov Ôsmy kontinent, čo súvisí s dlhodobým záujmom Dubaja o tému udržateľnosti a ekológie. V neposlednom rade korunného princa, ako profesionálneho jazdca na koni upútal aj produkt spoločnosti Audov, ktorý vyvíja inovatívne terapeutické chladiace gamaše pre kone, využívané s cieľom zníženia teploty po výkone alebo úraze.

Korunný princ Hamdan v Slovenskom pavilóneZdroj: EXPO Dubaj
Korunný princ Hamdan v Slovenskom pavilóne

„Návšteva korunného princa prehĺbila naše dobré vzťahy s vládou Spojených arabských emirátov. Sme hrdí, že sme sa zaradili medzi prvé krajiny, ktoré sa korunný princ rozhodol navštíviť hneď v prvý mesiac otvorenia svetovej výstavy EXPO Dubaj 2020”, povedala Miroslava Valovičová o návšteve korunného princa Hamdana.

Značky: