Zmena nastane 1. marca 2024.

Telekom oznámil najväčšiu zmenu za posledné roky. Kompletne vynoví fungovanie skupiny Magenta 1, ktorá aktuálne ponúka zákazníkom viaceré výhody. Spoločne s tým zruší aj Chytrý balík, ktorý ponúkal výhodnejšie ceny pre kombináciu viacerých pevných služieb.

Po novom si budete môcť vybrať medzi 10 % zľavou na všetky mobilné a pevné služby, ktoré máte od Telekomu, alebo extra výhodami, ktoré si sami zvolíte. Detailne o tom píšeme v samostatnom článku TU.

Nová Magenta 1 začne fungovať od 1. marca 2024 a v tejto súvislosti Telekom oznámil aj migrovanie všetkých starých mobilných paušálov. Znamená to, že pokiaľ aktuálne nevyužívate niektorý z paušálov Spojenie, Relax, Komplet, Perfekt, Nekonečno alebo Pro, ktoré operátor predstavil v septembri 2023, čaká vás zmena.

Zmeny si skontrolujete na webe telekom.sk/novinky-2024

To, aké zmeny sa týkajú vašich mobilných a pevných služieb od Telekomu, si môžete rýchlo a jednoducho skontrolovať na webe operátora na stránke telekom.sk/novinky-2024. Stačí zadať meno, priezvisko a rodné číslo a razom sa vám zobrazia terajšie služby a služby po zmene od 1. marca.

Ak máte niektorý z nových paušálov, ku zmene programu nedôjde a jedinou zmenou bude lacnejšia služba, keďže sa automaticky započíta 10 % Magenta 1 zľava – ak máte danú službu v Magenta 1 skupine.

Pokiaľ máte niektorý zo starých paušálov, operátor vám ponúkne nový paušál s podobným profilom. Ak s navrhnutou zmenou nesúhlasíte, kontaktujte Telekom – na predajni alebo na kontaktnom centre si môžete zvoliť nový paušál.

Nie každý po novom ušetrí, keďže Telekom ruší Chytrý balík

Súčasťou vynovenej Magenty 1 je zrušenie služby Chytrý balík, ktorý umožňoval zákazníkom s viacerými pevnými službami získať ich za výhodnejšiu cenu. Príklady kombinácie optického internetu a služby Magio TV môžete vidieť na priloženom screenshote.

Znamená to, že používatelia (iba) s viacerými pevnými službami, ktoré mali doteraz v Chytrom balíku, po novom neušetria. Aj so zľavou bude nová cena za pevné služby vyššia v porovnaní s predchádzajúcou cenou za Chytrý balík.

V závislosti od mobilného paušálu je možné tento rozdiel znížiť, prípadne si môžete skúsiť vyskladať extra výhody tak, aby ste minimalizovali rozdiel v cene. Je však zrejmé, že nie všetci používatelia budú s novinkami spokojní. Telekom preto umožňuje odstúpiť od platnej zmluvy využívaných služieb do 30 dní.

Telekom: Pôvodné ceny za kombináciu optického internetu a Magio TV v Chytrom balíku a nová vyššia cena od 1. 3. 2024Zdroj: Telekom
Telekom: Pôvodné ceny za kombináciu optického internetu a Magio TV v Chytrom balíku a nová vyššia cena za tieto služby od 1. 3. 2024

Zdroj: Telekom, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit