Telekom odštartoval spoluprácu s Východoslovenskou distribučnou pre poskytovanie služieb na optickej sieti.

Slovak Telekom oznámil nového partnera pre spoluprácu na rozširovanie dostupnosti optických služieb: Východoslovenskú distribučnú.

Vzájomná dohoda umožní využiť existujúcu infraštruktúru Východoslovenskej distribučnej pre poskytovanie kvalitného pripojenia v oblastiach na východe Slovenska. Slovak Telekom získa cez túto spoluprácu prístup k časti optickej siete Východoslovenskej distribučnej a začne na nej poskytovať svoje portfólio služieb pevnej siete, t.j. Magio internet, Magio TV, Chytrý balík i Magenta 1.

V praxi to znamená, že optický internet, Magio TV a ďalšie pevné služby od Telekomu budú môcť využiť aj tí používatelia na východe Slovenska, ktorí sa doteraz nenachádzali v ich pokrytí.

Prvé obce v najbližších týždňoch

Telekom odštartuje spoluprácu s Východoslovenskou distribučnou v 23 obciach: Beloveža, Beniakovce, Blažice, Bohdanovce, Brekov, Čečejovce, Drienov, Gerlachov, Hažlín, Kráľovce, Kružlov, Lemešany, Lenartov, Meliata, Nižný Čaj, Ploské, Rozhanovce, Ruskov, Spišské Vlachy, Sveržov, Tarnov, Vajkovce a Vyšný Čaj.

Optické pripojenie bude tiež dostupné aj v častiach Solivar v Prešove resp. Záhumnie Krásna a Šebastovce v Košiciach.

Služby v nových lokalitách sa budú dať objednať na štandardných predajných kanáloch Telekomu, ako sú predajne či call centrá.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit