Dve novinky magentového operátora.

Telekom v spolupráci s HBO prináša svojim zákazníkom službu HBO GO na mesiac zdarma. Akciu môžu využiť používatelia s paušálmi Happy, Áno, novými T paušálmi a tiež zákazníci pevnej siete, ktorí využívajú niektorú zo služieb Magio Internet alebo Magio Televízia.

HBO GO je možné v rámci bezplatnej akcie aktivovať od 8. mája do 21. júna 2020 zaslaním SMS v tvare „HBO GO ZAP kód adresáta“ na bezplatné číslo 0903333188. Po aktivácii HBO GO automaticky získate zľavu 100% z poplatku na 30 dní.

Po uplynutí tejto doby môžete službu deaktivovať zaslaním SMS v tvare „HBO GO VYP TV ID HBO GO“ na číslo 0903333188, alebo môžete službu naďalej využívať za mesačný poplatok 5,99 EUR mesačne bez viazanosti, resp. 5 EUR mesačne pri 24 mesačnej viazanosti.

Počas mája pribudne na HBO GO spolu až 17 titulov o superhrdinoch z kolekcie Disney MARVEL. Ide o všetky filmy série Avengers, Iron Man, Captain America či Thor, ktoré budú k dispozícii s dabingom alebo v originálnom znení s titulkami počas celého mája. Okrem toho zákazníci na HBO GO nájdu napríklad aj obľúbene filmy s mladým čarodejníkom Harrym Potterom, či kultový seriál Hra o tróny.

Dočasné zrýchlenie pevného internetu

Telekom v súvislosti s pandémiou koronavírusu takisto začal proces dočasného zrýchľovania pevného internetu na optickej sieti, VDSL i ADSL všade tam, kde je to technicky možné.

Ako prvým zrýchľuje rýchlosť zákazníkom na optickej sieti a v ďalších dňoch budú zrýchľované aj prístupy na metalických sieťach. Zrýchľovanie prebieha postupne naprieč Slovenskom približne do 15. mája 2020 a zmena rýchlosti nastáva automaticky.

Zákazníkom bude zvýšený profil linky na najbližší vyšší, t.j. rýchlosti downloadu i uploadu. Dočasný benefit nových rýchlostí bude platiť do 30. júna 2020.

OPTIKA

Pri optickej sieti GPON dochádza k zvýšeniu rýchlosti všetkých programov:

  • Profil M (30/3 Mbps) sa dočasne zvýši na profil L (120/12 Mbps)
  • Profil L (120/12 Mbps) sa dočasne zvýši na profil XL (600/60 Mbps)
  • Profil XL (600/60 Mbps) sa dočasne zvýši na profil GIGA (1 Gbps / 100 Mbps)

ADSL A VDSL

Pri zákazníkoch pripojených cez ADSL a VDSL budú zvyšované rýchlosti pri profiloch M a L. Pokiaľ to bude technicky možné, zmení sa profil:

  • Z profilu M na profil L
  • Z profilu L na profil XL

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Telekom predstavil 16 nových T paušálov: Nechýba skutočné nekonečno

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit