Svetovo prvý telefón s piatimi hlavnými fotoaparátmi s optikou ZEISS je sa dá kúpiť u operátora Telekom. Nokia 9 PureView posúva fotografické schopnosti telefónov na novú úroveň a prináša pokročilé funkcie do rúk nadšencov fotografovania. Každá zachytená snímka je vo formáte HDR a podieľa sa na nej všetkých päť snímačov naraz.

Prvý telefón na svete s 5 hlavnými fotoaparátmi

Nokia 9 PureView je prvým telefónom na svete, ktorý je vybavený systémom piatich hlavných fotoaparátov s optikou ZEISS. Dva z nich zachytávajú snímku vo farbe, tri sú monochromatické na lepšie zaznamenanie ostrosti a detailov. Spoločne dokážu zachytiť až 10× viac svetla, než je tomu u jedného farebného fotoaparátu rovnakého typu.

Vďaka piatim snímačom môže Nokia 9 PureView využiť pri každej expozícii 12,4 úrovní HDR a ponúknuť extrémny dynamický rozsah. Všetky dáta potom s využitím pokročilého mapovania hĺbky scény spojí do výslednej fotografie. Každá 12 MPx JPG fotografia sa vďaka tomu vyznačuje vynikajúcimi detailmi ako v oblastiach jasného slnečného svetla, tak aj v tmavom tieni.

Zážitok z vlajkovej lodi 

Nokia 9 PureView je vybavená pokročilými technológiami nielen v oblasti fotoaparátu. V jadre telefónu tepe procesor Qualcomm Snapdragon 845 Mobile. Veľký 5,99-palcový 2k pOLED obrazovka s technológiou PureDisplay s podporou HDR10 zaistí vždy ostrý a bohato farebný obsah. Čítačka odtlačkov prstov sa nachádza pod displejom a nechýba ani bezdrôtové Qi nabíjanie.

Všetkých päť fotoaparátov na zadnej strane je zakomponovaných do 8 mm tenkého tela bez vyčnievania. Rámik z hliníku série 6000 s diamantom brúsenými hranami a ochranné sklo Corning Gorilla Glass 5 na prednej aj zadnej strane zaistí dostatočnú ochranu pre každodenné používanie. Na palube samozrejme nechýba najnovší Android 9 Pie s programom Android One.

Nokia 9 PureView bude u operátora Telekom dostupná za cenu 599 € s dodatočným zvýhodneniami pri nákupe s tarifom. Viac informácií 

Značky: