Aplikácia AntikTV v úplne novom dizajne poskytuje prístup ku všetkým televíznym programom pre smart televízory od firmy Samsung. Programy sú v momentálne najvyššej kvalite obrazu vďaka kódovaniu H.265 HEVC.

Programový sprievodca aplikácie AntikTV na televízoroch Samsung

Programový sprievodca aplikácie AntikTV na televízoroch Samsung

Ak máte novší televízor od firmy Samsung, môžete si túto službu vyskúšať aj zadarmo. Celkovo je dostupných 14 programov zadarmo, a to trvalo.

V plnej ponuke ponúka vyše 200 televíznych programov, desiatky rádií a záberov z dopravných a turistických kamier. Antik pritom do novej služby nasadil moderné HEVC kódovanie, ktoré dokáže aj pri veľmi vysokom rozlíšení obrazu ušetriť dátový tok. Všetky programy si môžete po stiahnutí aplikácie otestovať zadarmo. Platené programy však len na dobu 5 minút, čítačka je zobrazená v pravom hornom rohu obrazu.

Inštalácia je veľmi jednoduchá. Zobrazíte si na televízore prostredie na vyhľadanie aplikácií a napíšete Antik. Následne vám operačný systém aplikáciu vyhľadá a nainštalujete si ju. Hneď potom sa dá aj spustiť a sledovať aj bez toho, aby ste sa registrovali. Odporúčame vám ale registrovať sa, máte potom viac možností. Tiež si môžete vybrať jazykové prostredie aplikácie. Inštalácia je celkovo pripravená do 30 sekúnd.

Základné používateľské rozhranie aplikácie AntikTV na Samsung TV

Základné používateľské rozhranie aplikácie AntikTV na Samsung TV

Používateľské rozhranie je úplne nové. Je zamerané na samotného používateľa a poskytuje mu všetok dostupný obsah. Kľúčový už teda nie je pohľad cez technológie prístupu ako to bolo doteraz, ale podľa obsahu a jeho žánroch bez ohľadu na to, či daný film alebo dokument je dostupný naživo, vo videopožičovni alebo v archíve.

Na využitie novej aplikácie je potrebné vlastniť televízor značky Samsung s operačným systémom Tizen s rokom výroby 2017 a novším a stiahnuť si bezplatnú aplikáciu AntikTV.

Do ponúkaného obsahu patria najsledovanejšie slovenské a české verejnoprávne a komerčné TV stanice, regionálne, športové a ďalšie populárne kanály, živé kamery a rádiá. Bezplatné sledovanie natrvalo umožňuje Vstupný balík so 14 stanicami zadarmo. Medzi nimi nájdete Jednotku, Dvojku, Trojku, náboženský kanál NOE a Live TV, niekoľko regionálnych staníc, TV Pánko, Arena Sport 1 a 2 a TV8. Tieto môžete sledovať úplne bezplatne a bez časového obmedzenia. K tomu je ešte 11 rozhlasových staníc a zábery z webových kamier napr. z Tatier a Východného Slovenska. Ide o prírodu a dôležité dopravné križovatky.

Pozrieť si môžete aj dopravu alebo počasie v turistických lokalitách

Pozrieť si môžete aj dopravu alebo počasie v turistických lokalitách

V cene 3,90 eura/mesačne je potom vo Veľkom balíku k dispozícii až takmer 150 programov, predplatiť si môžete aj Maďarský, Ruský a balík Babylon pre dospelých. Za jedno predplatné je možné používať AntikTV až na siedmich zariadeniach súčasne. Z toho dva môžu byť televízory a päť zariadení môže byť typu smartfón alebo tablet s operačným systémom iOS alebo Android. V ďalších mesiacoch budú do aplikácie pribúdať služby videopožičovne, TV archív na 20 dní dozadu a pod.

Služba je dnes k dispozícii okrem smart televízorov so systémom Tizen a Android aj na set-top boxoch Antiku a boxoch s Android OS, AppleTV boxoch, Android a Apple telefónoch. Počas tohto roka pribudne podpora pre inteligentné televízory značky LG, pričom rozširovanie na ďalšie platformy bude nasledovať.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.